PSV te sterk voor Sparta 2 in ”alles of niets duel”

Sparta Cricket 1888 2 doet het dit jaar erg goed zoals u op onze site heeft kunnen volgen. De ploeg die bestaat uit de kern van Sparta 3 van het afgelopen seizoen aangevuld met selectie spelers werd vorig jaar kampioen in 3A en hoopte dit ook in 2016 te herhalen in 2A. Al snel bleek dit jaar dat het elftal van aanvoerder Shahzad mee ging doen om promotie/kampioenschap. Zoals nu in het voetbal ook gebeurd is het bij cricket al langer gebruikelijk dat eerste en reserve elftallen samen in afdelingen uitkomen. Naast Sparta 2 speelden dit jaar de eerste teams van PSV (Eindhoven) en HMS (Utrecht) een hoofdrol. Afgelopen zondag was het zover; er moest gewonnen worden van PSV in Eindhoven om promotie te bewerkstelligen. HMS had bij het tweede van VCC een makkelijke middag en stelde promotie veilig, het draaide voor de tweede promotie plaats en om het in de strijd blijven voor het goud dus tussen PSV en Sparta. Shahzad won de toss en stuurde PSV aan slag. Het was Shahzad zelf die een hoofdrol opeiste als openingbowler met cijfers van 3 voor 44. PSV werd door Sparta goed kort gezet maar batte slim de inning uit en kwam tot een prima totaal van 176 runs. Een aantal gemiste vangen en ook concentratie verlies in de laatste 10/15 overs liet het gevoel dat PSV met een lager totaal geëindigd had kunnen zijn. De wedstrijd die trouwens prima werd geleid door bondsscheidsrechters Inden en Molenaar werd ook goed bezocht door een aantal Spartanen die achter de ploeg waren aan gereisd. In de achtervolging begon Sparta erg goed met een 36 runs samenwerking tussen Gagan en Vikky. Door een onnodige run-out moest Vikky naar de kant en Sparta bleef hierna onrustig batten. Ook de nervositeit van sommige batslieden in deze ”finale” kwam tot uiting in rare schoten en Sparta gleed van 36 voor 0 na 48 voor 6 wickets. Het ingestorte slagkorps kon nog een klein beetje herstellen door een snelle en prima 30 runs van Khurram die een aantal grote zessen sloeg. Toen Khurram uiteindelijk moest capituleren op 91 was het laatste sprankje hoop ook gevlogen. Sparta spartelde naar 97 all-out. PSV won verdiend en speelde goed cricket. Ons rest aanvoerder Shahzad en zijn mannen te feliciteren met een leuk seizoen waarin veel wedstrijden werden gewonnen, spelers beter zijn geworden en de ploeg tot de een na laatste speeldag heeft gestreden om het kampioenschap.