Sparta 2 op koers, 1 en 3 flink onderuit bij HBS

Afgelopen zondag speelden onze 3 teams met wisselend succes. Het eerste ging op bezoek bij HBS en leed alweer nederlaag nummer elf dit seizoen. Eerst battend kwam de ploeg tot 104 all-out. Dit vooral te danken aan een sterke fase waar Tim en Warren samen 60 runs op het bord zetten. Er werd gestreden in het veld wat nog 6 wickets opleverden waarvan 4 voor Warren en 2 voor Sawan maar dit voorkwam niet dat HBS won. De komende weken komen Groen en Wit en Kampong op bezoek in Capelle een mooie kans om het seizoen nog wat glans te geven.

Sparta 2 (foto) speelde in de Tweede Klasse een kraker aan de Bermweg tegen mede koploper PSV 1 uit Eindhoven (JA, de cricket afdeling van..). Eerst battend werd een laag totaal van 139 runs gemaakt. Sparta begon sterk met Gagan (48) en Vikky (32) die samen 82 scoorde. Na deze 2 werd er weinig meer gescoord. PSV moet gedacht hebben dit is niet genoeg maar niets bleek minder waar. Er werd steengoed gebowled door iedereen (7 extra’s) maar de grote man was Dost. Dost bowlde in zijn 7.1 overs (43 ballen) de vernietigende cijfers van 7 wickets en maar 14 runs tegen! PSV was all-out op 89. Lekker mannen! ga zo door en promotie ligt in het verschiet.

Sparta 3 kreeg flink klop van HBS 3. de Hagenezen maakte op Craeyenhout eerst battend maar liefst 340 runs in 40 overs. Sparta 3 kwam niet in de buurt. Het vangen van HBS was uitstekend, iets waar onze jongens nog aan kunnen werken…