Sparta 1 van de nul af, 2 blijft winnen

verslag van (www.capelsdagblad.nl)

De cricketers van Sparta hebben in de hoofdklasse eindelijk hun eerste overwinning behaald. In Utrecht wezen de Capellenaren Kampong, dat ook nog puntloos was, terug. Sparta kwam tot een score van  262 runs, terwijl Kampong bleef steken op een totaal van 249.

Sparta begon sterk aan bat en kende in Tim de Kok zijn uitblinker. Hij was goed voor 68 runs. Warren Bell (66 runs) en Jochem Steenbergen (60) vormden ook een plaag voor de bowling- en fieldploeg van Kampong. De Spartanen verloren uiteindelijk negen wickets in 50 overs.

De thuisploeg leek aanvankelijk op weg om de score van Sparta te overtreffen. Dankzij het goede bowlen van Martijn Snoep keerden de gasten met de winst huiswaarts. Snoep tekende voor vier Utrechtse wickets.

Opstelling: Martijn c, Jochem wk, Chandan, Gagan, Tim, Riaan, Warren, Phil, Salman, Shoaib, Max, Arjen 12e

Sparta 2 kon overwinning nummer 4 bijschrijven. De ploeg fielde eerst en bowlde Qui Vive 4 uit voor 160 runs. De beste bowlers waren Dost 3-32 en Zain ook 3-32. Battend verloor Sparta 6 wickets voor dat ze het totaal van Qui Vive passeerde. Dost 51 (archief foto) en Jaswinder 20 runs konden onverslagen de wedstrijd binnen spelen. Top jongens! Sparta 2 stijf boven aan.