Sparta 1 kan niet overtuigen in openingsweekend

5 mei, CC Bloemendaal 1 – Sparta 1,

Bloemendaal ging batten na een gewonnen toss. Sparta met debutanten Jochem, Tim en Warren in de ploeg begon uitstekend door op 36 runs na 15 overs al het derde wicket te nemen. Bloemendaal stond zelfs na 35 overs op 92 voor 3. Bloemendaal coaches Fulton (101) en Beehre (84) brachten Bloemendaal terug in de wedstrijd en speelden hun ploeg naar maar liefst 224 runs na 50 overs. Dat Bloemendaal uitliep naar zoon score na een goed begin van de Spartanen had meerdere redenen die we vaker (helaas) van de ploeg hebben gezien, vangen, fitness etc, naast natuurlijk goed batten. De achtervolging kon niet beter beginnen voor Sparta, Martijn (28) en Riaan (25) tikten er 52 na 10 overs bij elkaar voor geen verlies. Door overmoedige schoten verloor Sparta in de midden periode snel de wickets van onder andere Tim (22). Warren (27) en Jochem (38) brachten Sparta van 72 naar 167 voor 5 met nog 10 overs te gaan. Is te doen zou je zeggen maar de staart moest capituleren op 193 ondanks Max zijn snelle 12 runs.

Opstelling: Martijn c, Jochem wk, Tim, Sawan, Sandeep, Phil, Max, Riaan, Warren, Salman, Gagan, Arjen 12e

7 mei, Sparta 1 – PCCR 1,

Zaterdag werd de buren ruzie uitgevochten met PCCR uit Charlois. De ploeg met een aantal ex-Spartanen werd gevraagd eerst te batten. Sparta bowlde opnieuw uitstekend en kon het ook steunen met goed veldwerk. Steengoede vangen van Riaan, Tim en Sawan waren de kers op de taart. Phil liet met 3-24 in 10 even zien hoe je met gedisciplineerd bowlen een tegenstander onder druk zet. Ook Salman (2-27), Warren (2-22) bowlden sterk. PCCR werd uitgebowld voor 141 runs. Zo goed als het veldwerk was zo teleurstellend was het batten. Sparta verloor constant wickets en leek eigenlijk geen moment in de wedstrijd meer. De drie spinners van PCCR bowlde goed, alleen Riaan en Sandeep (20) leken toch de innings te stabiliseren op 76 voor 6 na 30. De scheidsrechter had het mis en stuurde Riaan LBW naar de kant na een gespeelde bal en Sparta stond weer onder druk. Geheel door eigen toedoen overigens stikte Sparta in het kleine totaal en kwam niet verder dan 110 runs. Phil (13*) en Sawan (10) batten nog moedig maar moesten uiteindelijk ook ingeven.

Opstelling: Martijn c, Jochem wk, Tim, Sawan, Sandeep, Phil, Chandan, Riaan, Warren, Salman, Gagan, Arjen 12e