Flamingo Onder 19 wint KNCB Award!

Een drukbezocht KNCB Cricket Gala in Amsterdam, onder leiding van de bezielende en humoristische presentator Jan Balk, leverde zondag dertien blije gezichten op. De grote winnaars waren de twee Haagse verenigingen Quick (Topklassespeler, Trainer, Club van het Jaar) en HCC (Hoofdklassespeler, Buitenlandse speler en Speelster van het Jaar), die ieder met drie prijzen naar huis gingen.
De 13 winnaars:
Topklasse: Wesley Barresi (Quick Hg)
Hoofdklasse: Reinier Bijloos (HCC)
Eerste Klasse: Abhijeet Avhale (Qui Vive)
Buitenlandse speler: Jonathan Vandiar (HCC)
Recreatieve speler: Satar Alladin (SGS)
Speelster: Sterre Kalis (HCC)
Jeugdspeler/speelster: Rens van Troost (Excelsior’20)
Jeugdteam: Rijnmond Flamingo-team (Sparta, Hermes-DVS, Excelsior ’20)
Trainer: Tim Gruijters (Quick Hg)
Match official: Pim van Liemt (umpire)
Clubvrijwilliger: Groundstaff Excelsior’20
Club: Quick Hg
Gemeente: Leidschendam/Voorburg

Er werden naast de winnaars nog enkele personen op het podium gehaald. Oud-internationals Henny Wijkhuizen (Rood en Wit, Nederlands XI) en Paul-Jan Bakker (Quick Hg, Hampshire, Nederlands XI) werden benoemd tot de nieuwe KNCB-crickethelden.
SGS-voorzitter Duco Ohm presenteerde de winnaar van de Fair Play Trophy 2015; deze prijs wordt beoordeeld en toegekend door de umpires. Het werd Salland CC 1, kampioen van de Overgangsklasse B. Helaas waren de Deventenaren niet aanwezig om de trofee en de bijbehorende geldprijs in ontvangst te nemen.

Voorzitter Jacques Mulders reikte het kampioensdiploma van de Topklasse uit aan Dosti United-voorzitter Shyam Tewarie; de andere diploma’s konden door de aanwezige kampioenen worden meegenomen.

Ruim 120 genodigden genoten van de presentatie van Jan Balk, die er een waar feest van maakte met veel kwinkslagen en anekdotes; hij had daarmee meermalen de lachers op zijn hand. Jeugdspeler van het Jaar Rens van Troost ontving zijn prijs uit handen van international Paul van Meekeren. Er was een filmpje van Speelster van het Jaar Sterre Kalis, die met het Nederlands damesteam op Sri Lanka verblijft in de aanloop naar het Dames WK Twenty20 kwalificatietoernooi in Thailand. Umpire van Van Liemt was helaas ziek, maar via de telefoon van R&W-voorzitter Huib van Walsem kon hij toch een dankwoord uitspreken. Er was een Skype-verbinding met wethouder Nadine Stemerdink van de winnende gemeente Leidschendam/Voorburg en VCC-voorzitter Richard de Lange tijdens de uitreiking van de prijs voor cricketgemeente van het jaar. De locatie, het paviljoen Zuidpool achteraan het RAI-complex, bleek een uitstekende keus door de sfeer die het opriep; alsof het gala in een cricket clubhuis plaatsvond.