Voormalig Voorzitter en Erelid Floor Bouwer overleden

Floor Bouwer (L) krijgt in 1988 de voorzittershamer overhandigd van Cor van Rijn.

Sparta heeft maandagavond het trieste bericht ontvangen dat Floor Bouwer op 86-jarige leeftijd is overleden. Floor Bouwer werd in 1957 lid van Sparta en na 15 jaar lidmaatschap werd hij op 24 april 1972 benoemd tot penningmeester. Op 21 november 1988 nam Bouwer, in het jubileumjaar van het 100-jarig bestaan van de Kasteelclub, de voorzittershamer over van Cor van Rijn. Floor Bouwer was ruim 4 jaar voorzitter van de Rotterdamse club tot hij werd opgevolgd door Peter van der Burg op 14 december 1992.
Legendarisch is de anekdote dat Floor Bouwer bij de Europacupwedstrijd Spartak Moskou – Sparta Rotterdam, gespeeld in Tblisi, bij het officiële banket daags voorafgaand aan de wedstrijd, uit volle borst de Sparta Marsch ten gehore bracht.
Floor Bouwer had na zijn benoeming tot Erelid in 1988 de beschikking over twee seizoenkaarten voor het leven. Hoewel hij hier de laatste jaren minder gebruik van kon maken was de betrokkenheid van de oer-Spartaan met onze club enorm. Het verlies van Floor Bouwer raakt Sparta en wij wensen de nabestaanden, familie, vrienden en kennissen van onze voormalig voorzitter veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.
Sparta Rotterdam speelt aanstaande vrijdag bij de uitwedstrijd tegen NAC Breda met rouwbanden ter nagedachtenis aan Floor Bouwer.