Sparta handhaaft zich in Topklasse T20

Foto: Riley Mudford in actie.©Arjen Smelt.

Het is Sparta cricket ondanks een teleurstellende campagne in de Topklasse T20 gelukt zich te handhaven. De Spartanen begonnen sterk aan het seizoen met een giga winst op Salland en ondanks wisselende resultaten was er nog zicht op Play-offs halverwege echter kon er niet meer worden gewonnen.

Een op papier sterk Sparta kon de doelstelling van playoffs niet waarmaken en moet uiteindelijk genoegen nemen met de 9de plaatst. Nieuwkomer Riley Mudford was lange tijd echter topscorer in de competitie en eindigt als tweede in die ranglijst met 306 runs. Eigenlijk bleven alle andere batters ver achter. Met bal in hand was het Ahsan Malik met 13 wickets die erg goed heeft gebowled verder was spinner Umar Baker zeer nuttig maar konden verder geen bowlers indruk maken in de T20. Er is ook een aantal wedstrijden behoorlijk gespeeld waarin telkens andere spelers zich lieten zien maar helaas te weinig als team. Aanstaand weekeinde begint de 50 overs competitie met een uitduel tegen HCC, nieuwe ronde nieuwe kansen!