Sparta Cricket beleeft ‘prima start’ en richt vizier op play-offs

CAPELLE • Sparta Cricket beleefde afgelopen zaterdag een mooie ouverture van de 20-overs competitie. Tegen Salland werd ruim gewonnen en tegen landskampioen Voorburg verloor men weliswaar, maar kon goed partij geboden worden.

“Het was sowieso een prima dag op ons sportpark aan de Bermweg,” stelt Sparta Cricket-aanvoerder Martijn Snoep tevreden vast. “De rugbyers van onze vereniging speelden een druk bezocht en gezellig toernooi. Daarnaast werd de speeltuin op ons complex officieel geopend. Er werd meteen veel gebruik van gemaakt. Een mooie nieuwe aanwinst is het, zeker voor bezoekers en leden met kinderen.”

Het enige wat zaterdag tegenzat was het weer. “Het waren niet echt ideale cricketomstandigheden,” drukt Martijn Snoep zich ‘voorzichtig’ uit. “We hebben uiteindelijk onze duels kunnen spelen, maar er waren wel enkele onderbrekingen nodig vanwege de regenval en de kou. Ik kan me niet herinneren ooit met zulke lage temperaturen te hebben gespeeld.”

De aardige start in de 20 overs-competitie in de Topklasse – het hoogste nationale niveau – komt niet als een verrassing in Sparta-kringen. “We hebben een prima selectie waarmee we inzetten op het bereiken van de top 4 en dus het play-off finaleweekend,” vertelt Snoep. “Ten opzichte van vorig jaar hebben we er een aantal mooie versterkingen bij.” 

“Roley Mudford is daar één van. Hij maakte tegen Salland zijn competitiedebuut en verbrak meteen verschillende Sparta-records. Zo scoorde hij 145 runs uit 45 ballen en 244 runs na 20 overs. Ongekend goede cijfers. En het bezorgde ons een ruime overwinning; nog fijner. Naast Nieuw-Zeelander Mudford kwamen ook Shaquille Martina (uit Sint-Maarten), Max Hoornweg (ex-VOC én voetballer bij CVV Zwervers) en Umar Baker (hij kwam over van Excelsior ‘20) naar Schenkel. 

Daar tegenover staat het afscheid van Mudasser Boukhari. “Mudassar heeft zeven seizoenen deel uitgemaakt van Sparta 1 en was onze beste speler. Een cricketer met een enorme staat van dienst. We zullen hem zeker gaan missen. Wel mooi is dat hij betrokken blijft bij de club en nog betrokken wil blijven. In noodgevallen zouden we zelfs een beroep op hem mogen doen.”

Jan Timmer