Shaquille Martina naar Sparta Cricket

Sparta Cricket is verheugd te kunnen melden dat Shaquille Martina volgend seizoen deel zal uitmaken van de selectie. De 28-jarige Sint Maartenaar heeft een opvallend cricket CV met bijvoorbeeld de jeugdelftallen van Nederland O17/O19 en Leeward Islands O19 achter zijn naam. Als senior vertegenwoordigde hij de eilanden St.Kitts & Nevis en ook Sint Maarten dat net als de rest van Caribisch Nederland in het Internationale cricket onder West Indies Cricket Board valt.

Inmiddels heeft de batsman de gulden ingeruild voor de euro en woont met zijn gezin in Nederland. Hij kijkt ernaar uit om zijn kwaliteiten in de Topklasse te laten zien en met Sparta Cricket een succesvol seizoen te spelen. Sparta Cricket heet Shaquille van harte welkom bij de club en wenst hem veel plezier en sportieve successen als Spartaan!

Trivia: De wat oudere jongeren onder ons zullen Sint Maarten waarschijnlijk niet associëren met cricket maar met honkbal. Sint Maartenaar en clubicoon Hamilton Richardson speelde vanaf 1963 t/m 1974 voor Sparta en Nederland in de absolute hoogtijdagen van de sport bij de club. Hot Shot Hammy werd op Nieuw Vreelust maar liefst 9x landskampioen met R.V. & A.V. Sparta Honkbal.

Sparta Cricket is delighted to announce that Shaquille Martina will be part of our upcoming 2024 Topklasse campaign. The 28-year old Saint Martiner batsman who represented both Netherlands and Leeward Islands at age group level, Combined Campuses and Colleges, St. Kitts & Nevis at senior level will be adding quality and experience to the squad.

We welcome Shaquille at the club and wish him a succesful season ahead as a Spartan!

Trivia: the older members will probably not associate Saint Martin with cricket but with baseball. As Saint Martin/Sparta club legend Hamilton Richardson played for Sparta and the Netherlands from 1963 to 1974 in the absolute heyday of the sport at the club. Hot Shot Hammy became national champion no less than 9 times at Nieuw Vreelust with R.V. & A.V. Sparta Baseball.