Topklasse: Raza century leidt Sparta overtuigend langs Dosti

Foto: Ali Raza viert zijn eerste century voor Sparta. ©Sander Tholen.

Sparta Cricket heeft de Topklasse 2022 overtuigend afgesloten met een 152-runs overwinning op concurrent Dosti Amsterdam. In een directe confrontatie om rechtstreekste degradatie te voorkomen waren de Spartanen op eigen veld oppermachtig. Keeper-bat Ali Raza was de absolute uitblinker met een schitterende century, 122 runs, bij Sparta dat de gasten 254 zette. Op 101 all-out was het gedaan.

Opnieuw een finale voor beide ploegen die de afgelopen weken samen met Kampong stuivertje wisselden om de laatste plaatst in de Topklasse. Twee van de drie degraderen en waar voor Kampong vorige speelronde het doek al viel stond Sparta v Dosti als ultieme play-off deze week op het programma. Sparta batte als eerste en scoorde 253 runs voor 7 wickets na 50 overs.

Een goede score die werd geregisseerd door Ali Raza die vanaf de tweede bal tot in de 47ste over in stond. De keeperbatsman van Sparta scoorde 122 runs van 126 ballen waarvan 7×4 en 5×6 over het touw. Een geweldige century in een belangrijke wedstrijd. Naast Raza kwamen ook Bukhari (42 runs) en Ahmadi (39 runs) zeer goed voor de dag. Een 115 runs samenwerking voor het derde wicket tussen Raza en Bukhari zette dan ook het platform voor het sterkte innings totaal. Bowlers Raja en Diwan waren met 3 wickets de man de beste aan Amsterdamse zijde.

De bezoekers leken nooit echt in de wedstrijd na de lunch en kwamen niet verder dan 101 all-out. Ahmed (32 runs) en Diwan (22 runs) vochten dapper maar de Capellenaren wisten constant wickets te nemen en de partnerships te breken. Malik was met 3 wickets Sparta’s meest succesvolste bowler.

Sparta passeerde Dosti dus op de laatste speeldag en eindigt op de 10e plaats in de Topklasse. Hiermee is een promotie-degradatiewedstrijd verdient tegen de kampioen van de Hoofdklasse die aanstaande zondag bekend word. In Den Haag speelt Quick thuis tegen de winnaar van Hermes-DVS v Bloemendaal voor de titel. De KNCB zal hierna het duel met Sparta vaststellen op 10 of 11 september op neutraal terrein. Als dit bekend is zullen wij dit delen op onze kanalen.