Spartaan Henk van der Linde (59) onverwacht overleden

Geschokt en bedroefd hebben wij kennis genomen van het feit dat oer-Spartaan Henk van der Linde, op zondag 1 mei j.l., op 59-jarige leeftijd plotseling is overleden.

Henk of bij Sparta; Henk junior, was een Spartaan van het eerste uur. Opgegroeid langs de boundary op Vreelust in de jaren zestig en zeventig waar hij zijn vader Henk senior en zijn ooms Arie en Hans zag schitteren in Sparta 1. Heren die in het veld maar ook er buiten zeer grote verdienste hebben voor R.V. & A.V. Sparta. Het kon dan ook niet anders of Henk zou gaan cricketen en hij maakte in 1980 op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal. Hij speelde in de periode 1980-2004 als middle-order batsman 266 competitieduels in Sparta 1 waarin hij ruim 2.000 runs scoorde en 80 vangen nam.

Na het stoppen van de veteranen werd Henk een frequent bezoeker van de thuiswedstrijden van het cricketelftal waarbij zonder uitzondering de geweldige anekdotes en de mooie verhalen van wedstrijden, feestavonden en buitenlandse tours werden verteld. Henk sprak ook met trots over de manier hoe Sparta en de familie Van der Linde werden ontvangen bij clubs als PW in Enschede waar de complete familie de dag van te voren al met de trein naar toe reisden. Evenals zijn vader speelde Henk zelf ook met zijn broer in het eerste cricketelftal. Met hem; Pleun Wout, bezocht hij afgelopen zaterdag nog de voetbalwedstrijd Sparta-AZ op Het Kasteel zoals zij dat trouw samen deden.

Wij wensen de familie en naasten ongelooflijk veel sterkte toe en leven met hen mee.

Het bestuur.