Drie Spartanen in actie op Europees kampioenschap 10 overs in Spanje

Spartanen Max Hoornweg, Ali Raza en Mamoon Latif gaan naar het EK 10 over cricket. Van 13 september tot 8 oktober 2021 wordt in Cártama (Málaga, Spanje) door 15 landenteams gestreden om de Europese titel. Ali en Mamoon kwamen beide voor België eerder deze week al in actie tegen gastland Spanje. Max reist volgende week met Netherlands XI (NL amateurelftal) af om te spelen in poule B met onder andere Roemenië en Oostenrijk.

Het gehele toernooi, bijna 100 wedstrijden, is in Nederland te volgen en te zien gratis en voor niets op YouTube op het kanaal van ECN. Dezelfde organisatie met wie Sparta onlangs de European Cricket Series in Capelle organiseerde. Zowel de Belgen als de Nederlandse afvaardiging behoren tot de favorieten waarin ook kan worden uitgekeken naar poule C waar sterke landen als Italië en Duitsland het uitvechten met England XI, het Engels amateurelftal. Namens Sparta wensen wij Max, Ali en Mamoon veel succes!

Netherlands XI: Sebastiaan Braat a (Hermes-DVS), Vivian Kingma va (VCC), Asad Zulfiqar wk (PCCR), Boris Gorlee (HCC), Clayton Floyd (HCC), Julian de Mey (HBS), Max Hoornweg (Sparta), Musa Ahmad (HCC), Navjit Singh (HBS), Niels Etman (Excelsior’20), Olivier Elenbaas (Hermes-DVS), Ryan Klein (HBS), Victor Lubbers (Salland).