KNCB: preview Topklasse T20: de competitie van het jaar brandt los

Komend weekend start de Topklasse T20-competitie bij de mannen: volgens velen de snelste, spannendste en meest flitsende vorm van cricket! In Nederland doen dit jaar 19 clubs mee, die over vijf rondes allemaal vier wedstrijden zullen spelen. Hierna wordt er doorgespeeld in een K.O.-formaat, tot de finale bij VOC in Rotterdam op zaterdag 28 augustus!

De vier poules zijn als volgt ingedeeld:

Poule A:VOCVCCPunjab CCRRood en WitBloemendaalPoule B:HBSHCCSpartaVVVQui Vive
Poule C:ACCKampongSalland CCGroen en WitPoule D:Excelsior’20VRAHV & CV QuickHermes DVSGhausia

Competitieleider Bart Kroesen over de aankomende competitie:

“De Topklasse T20-competitie is dit jaar anders van opzet. Er wordt niet langer gespeeld in regionale poules, maar de poules zijn ingedeeld op basis van de rangschikking in de laatste volledige competitie, die van 2019. Wedstrijden zullen (bijna allemaal) op zaterdagmiddag gespeeld worden.

Wij verwachten een heel spannende competitie en we zijn ervan overtuigd dat na de kwartfinales de beste T20-elftallen in de competitie zich plaatsen voor de finaledag van 28 augustus, dit jaar op VOC in Rotterdam, waar de halve finales en finale op zaterdag 28 augustus gespeeld worden.

Dat de winnaar van de Topklasse T20 2021 in 2022 de KNCB mag vertegenwoordigen tijdens de European Cricket League in La Manga, Spanje, zal voor de deelnemende elftallen natuurlijk een geweldige stimulans zijn het allerbeste in zichzelf naar boven te halen!

Dosti heeft zich helaas deze week teruggetrokken uit de competitie, waardoor Poule C met vier teams wordt afgewerkt. Het speelschema blijft verder relatief ongewijzigd.”

Aanvoerder van verdedigend T20-kampioen VRA Peter Borren:

“Wij kijken bij VRA enorm uit naar dit seizoen, waar wij de Topklasse T20-titel die we vorig jaar gewonnen hebben, zullen proberen te verdedigen. Het zal ongetwijfeld een spannende competitie worden. Met de aankomende WK T20 in oktober, ga ik er vanuit dat er veel lokaal talent klaar staat om zich te laten zien aan de nationale scouts.”

Debutant Qui Vive

Nieuw in de Topklasse T20 dit jaar is Qui Vive uit Amsterdam. De aanvoerder van het team, Rohit Jhamb, laat weten enorm uit te kijken naar deze eerste kennismaking:

“Dit team vormt de eerste 11 Quivivians die Qui Vive als club vertegenwoordigen op het hoogste nationale T20-niveau. Bedankt voor alle steun. Hoewel Qui Vive twee jaar geleden het Eerste Klasse-kampioenschap met 1 punt verloor, had het toch een gouden randje omdat we nu spelen tegen enkele van de beste cricketclubs van Nederland. De eerste wedstrijd is tegen HCC op hun terrein. We spelen tegen het beste dat het Nederlandse cricket te bieden heeft, dus ik zeg tegen iedereen: laat dit gevoel even bezinken en we wensen je alle steun en veel succes om een enorme impact te maken voor onze club!”

Winnaar naar ECL in Spanje

Zoals competitieleider Kroesen al aangaf, speelt de winnaar van de finale op 28 augustus volgend jaar in de European Cricket League in Spanje. Een enorme prijs om voor te strijden, gezien het hoge niveau en de uitstraling die bij dit toernooi komen kijken. In het laatst gespeelde seizoen in 2019 was het VOC dat er met de winst vandoor ging in de finale tegen SG Findorff. De KNCB heeft dus een reputatie en titel te verdedigen in de aankomende editie en heeft er vertrouwen in dat middels de Topklasse T20-competitie in Nederland een terechte “beste ploeg” naar dit toernooi op het Iberische schiereiland gestuurd zal worden.

Volg de Topklasse T20-competitie de komende weken via de sociale media, website, YouTube en Match Centre van de KNCB.