Topklasse: Sparta in openingsduel ruim onderuit bij HBS

Foto: Prithvi Balwantsingh aan bat, zijn partner Danish Umar kijkt toe v HBS. ©Patrick Gorlee.

Sparta 1 is de Topklasse 2021 begonnen met een ruime nederlaag bij HBS. Na een fletse beurt aan bat, waarin slechts 102 runs all-out werden gescoord, konden de bowlers niet de nodige potten breken en werd met 9 wickets verloren. Captain Bukhari was de enige Spartaanse bowler die een Haags wicket wist te pakken en bereikte hiermee een mooie mijlpaal; het was zijn 350ste op het hoogste niveau van Nederland.

Op een volgens Covid19-protocol stil en afgesloten Sportpark Craeyenhout werd de Capelse cricketploeg na een verloren toss ingestuurd. Het lukte de bezoekers niet om een competitief totaal te scoren want op 102 runs waren alle 10 de wickets gevallen. Hoogtepunt van de inning was het batten van youngster’s Danish en Prithvi (16 runs). Hun samenwerking van 29 runs na een stand van 21 voor 3 wickets onder druk was het enige moment dat Sparta in de wedstrijd zat. Danish was met 23 runs Sparta’s topscorer in een verder tegenvallende toporder die geen antwoord had op de bowlers van HBS waar Ryan Klein met 3 wickets de beste was. Het antwoord van de Kraaien liet weinig te wensen over toen na 6 overs al meer dan de helft van de runs gescoord waren. Na het vallen van het wicket van International Visée (29 runs) op bowlen van Bukhari konden de Spartanen het tempo van het scoren omlaag brengen maar er werden geen wickets meer genomen. HBS passeerde Sparta voor 1 wicket in de 20ste over, Mason was met 43 runs not out de beste van de dag. Sparta captain Bukhari bereikte een mooie persoonlijke mijlpaal door zijn 350ste Topklasse wicket te nemen. De voormalig International die voor meerdere clubs op hoogste niveau uitkwam, waaronder HBS, is bezig aan zijn 5de seizoen in Capelle waar we hopen dat hij er nog veel zal nemen! Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!

Onze dank gaat uit naar HBS voor het verzorgen van een livestream compleet met commentatoren waardoor veel Spartanen die de trip niet mochten maken de wedstrijd hebben kunnen volgen.

Opstelling: Umar, Ambrose, Raza wk, Bukhari c, P.Balwantsingh, Butt (debuut), Latif, M.Singh, Snoep, Saleem, M.Hoornweg, K.Kwinana 12th.