Topklasse: Sparta wint ruim van VOC

Foto: de livestream van het duel Sparta-VOC trok afgelopen zondag 600 toeschouwers.

Sparta 1 is de Topklasse Cricket goed begonnen met een ruime overwinning op VOC. De Capelse formatie was met 7 wickets te sterk voor de Bloedhonden die eerst aan bat tot slechts 46 runs kwamen. Sparta passeerde dit totaal voor 3 wickets en verzilverde hiermee een zeer goede beurt van de bowlers in 2 punten.

VOC aanvoerder Seelaar won de toss en koos batten maar het initiatief zou afgelopen zondag vanaf de eerste bal bij Sparta liggen. Sparta bowlers Bukhari en Hoornweg gaven met de nieuwe bal nauwelijks een run weg en vervolgens sloegen wisselbowlers Snoep, Ibrahimi en Manin Singh 7 maal toe. De Spartanen kende weinig moeite met het gezette totaal van 46 runs en hadden nog geen 8 overs nodig om dit te passeren. Raza en Iqbal scoorden met 16 runs de man het leeuwendeel van de runs, VOC wist nog wel 3 wickets te nemen.

Een heugelijk moment speelde zich af voor de wedstrijd waar twee debutanten hun cap van twee ploeggenoten ontvingen. Nieuwkomer Mamoon Latif ontving zijne van Ali Raza en Prithvi Balwantsingh ontving die van hem van zijn neef Sawan Sardha. Sawan sprak met veel trots over de historie die hun familie bij de club heeft en wenste de 16-jarige Balwantsingh veel runs en wickets toe.

Opstelling Sparta 1: Raza+, Sardha, Iqbal, Latif, M.Hoornweg, P.Balwantsingh, Bukhari*, M.Singh, Snoep, Ibrahimi, Bhatti, T.Hoornweg^.