Koninklijke onderscheiding voor Georg Kamerbeek

Burgemeester Peter Oskam van de Gemeente Capelle aan den IJssel heeft vrijdagmorgen Georg Kamerbeek verrast. Het Lid van Verdienste van Sparta Cricket werd door Oskam benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Kamerbeek werd geëerd voor zijn vrijwilligerswerk voor Sparta dat hij inmiddels al decennia met veel plezier doet. Jarenlang heeft Georg diverse functies bekleed binnen het Sparta Cricketbestuur. Altijd met veel inzet, betrokkenheid en passie doet Georg zijn vrijwilligerswerk binnen onze vereniging; cricket in zijn algemeenheid is zijn grote passie en naast zijn bestuurstaken binnen Sparta Cricket is hij ook vele jaren actief geweest als scheidsrechter op het hoogste niveau binnen Nederland.

Georg stond aan de basis van de oprichting van Sparta Rugby. Naast zijn bestuurlijke inzet voor rugby was hij eveneens sponsor binnen de vereniging en zonder zijn inzet was Sparta Rugby niet tot stand gekomen.

Georg trad bij oprichting van de overkoepelende stichting toe tot het bestuur. Zijn taak was met name de communicatie met de externe partijen Gemeente Capelle aan den IJssel, ambtelijk en bestuurlijk, en de organisatie Sportief Capelle. Hij heeft deze rol altijd op een zeer correcte en betrokken wijze uitgevoerd en heeft daarmee binnen de Capelse gemeenschap een zeer goede naam opgebouwd. Als gastheer heeft hij tal van evenementen op het complex, als Stichtingsbestuurder, gecoördineerd en Sparta op een voortreffelijke wijze vertegenwoordigd.

In gesprek met de burgemeester melde Georg dat bij de ceremonie de Spartamarsch zeker niet zal ontbreken!

Van harte gefeliciteerd met deze zeer verdiende onderscheiding, geniet ervan!