Sparta heeft succesvol trainingskamp in Engeland

Het afgelopen weekeinde is een selectie elftal van Sparta drie dagen op trainingskamp geweest in het Engelse Woodham Ferrers. Er werden twee wedstrijden gespeeld in en tegen Tillingham welke ruim werden gewonnen en de ploeg spendeerde een dag in Chelmsford bij de profs van Essex. Veel dank aan de organisatie, Leo de Jong en Geerhard de Grooth, voor deze geslaagde trip!

2x Tillingham – Sparta.

Vrijdagmiddag 20 april arriveerde de ploeg na een lange busrit via Calais-Dover bij het Oakland Hotel in Woodham Ferrers. Na het inchecken reden zij door naar Tillingham voor een Twenty20 wedstrijd. De ietwat vermoeide spelers konden eerst aan slag toch nog 163 runs bij elkaar tikken. De meeste runs werden gescoord door Iqbal (51), de Kok (36) en Buurman (18) op het groene maar harde grasswicket. Het antwoord van de Engelse was matig en op 59 runs viel het laatste wicket. Saleem (3-6) en Shahzad (4-2) namen de meeste wickets.

Zondag 22 april volgde het tweede duel tussen beide met dit keer een sterker Tillingham dan vrijdag. Er werden 40/40 overs gespeeld en Sparta kwam opnieuw eerst battend goed uit de verf. Een flitsende start van Bukhari (24) en Ishfaq (21) legde de basis voor een hoog totaal. Spelers Iqbal en Buurman scoorde er hierna samen 160 runs bij voor Sparta. Faisal Iqbal maakte een centurie en ging uit op 100, Buurman moest het slagperk verlaten op een totaal van 67 runs. Sparta eindigde op 244 voor 6 wickets. Net als vrijdag was snel duidelijk dat Tillingham niet in de buurt ging komen van het gemaakte totaal, enig verzet kwam van aanvoerder Cummins die zich bewees met een klasse 100 runs. Op 166 runs was het gedaan.

Graham Gooch Cricket Centre.

Zaterdag 21 april zou ondanks dat er geen wedstrijd werd gespeeld een geweldige cricketdag worden. De mannen werden namelijk ontvangen in het stadion van Essex Eagles in Chelmsford. Om 12 uur begon een twee uur durende training in het Graham Gooch Cricket Centre onder leiding van Terry Charrington, de techniektrainer van de opleiding. Terry en zijn assistent Jim lieten de Spartanen op verschillende schoten trainen en bespraken interactief wedstrijdplannen en tactieken. Spelers kregen ook individueel de kans dingen te vragen en kregen tips over bijvoorbeeld voetenwerk, hoofdpositie en balans. Na de training ontvingen de mannen vrijkaarten voor de wedstrijd Essex v Lancashire die in een goed bezocht stadion in volle gang was. Het toeval wilde dat Nederlands international Ten Doeschate op dat moment aan slag was en een aantal mooie dingen liet zien. Al met al een leerzame dag vol Engelse sportcultuur en cricketsfeer.

Tip: voor foto’s en filmpjes van het trainingskamp bezoek onze pagina’s op Facebook en Instagram!