Sparta lijdt oefennederlaag tegen GCCF

Sparta heeft de eerste oefenwedstrijd van 2018 met 2 wickets verloren van GCCF. De Eersteklasser kwam zondag op bezoek in Capelle voor een 40 over wedstrijd en wist deze nipt te winnen. Onder een stralende lentezon kwam Sparta eerst aan slag niet verder dan het lage totaal van 149 runs. GCCF kwam in 38ste over langszij voor het verlies van 8 wickets.

De selectie kent in deze voorbereiding nogal wat personele problemen wat zich uitte in een Sparta 1 dat verre van op oorlogsterkte was in het oefenduel met GCCF. Blessures, marathon, ziekte en andere verplichtingen weerhielden een groot aantal spelers van beschikbaarheid. Dat deze wedstrijd voor beide partijen de eerste ”buitentraining” was zag je terug in het niveau van de wedstrijd en met name in het veldwerk dat ondermaats was. Na een gewonnen tos besloot Sparta te gaan batten op de nieuwe mat. Na een langzame start was het Bukhari die met een aantal rake klappen de ploeg op weg hielp voor hij, door een moment van onoplettendheid tijdens een LBW-appeal, werd gestumpt door de keeper voor 17 runs. Een goede periode brak aan toen De Kok (31 runs) en nieuwkomer Iqbal (26 runs) samen Sparta van 22 naar het totaal 88 runs speelden. De goede samenwerking; op de juiste momenten verdedigen, elkaar helpen door slim runs te lopen en de slechte bal afstraffen, was een lichtpunt in de slagbeurt van de thuisploeg. Hierna kon Sparta net niet de 40 overs uit batten en ging voor 149 ”all-out”.

Na de pauze kwamen de bezoekers langzaam maar zeker op gang met een opening stand van 56 die gebroken werd door Saleem in de 16de over. Bij Sparta werden de bowlers doorgewisseld door de inning heen om iedereen aan het werk te zien. Max Hoornweg (2-23), Usman Saleem (2-24) en Faisal Iqbal (0-9) bowlden goed maar slagbeurten van o.a. Azam 31 runs en Bilal 33* runs hielpen GCCF aan de goede zijde van de score in de 38ste over.

Opstelling Sparta: Ambrose wk, Bukhari, de Kok, Iqbal, Umar, Smelt, Snoep c, Yaqub, U.Saleem, Sardha, M.Hoornweg.