ALV en jaarverslag van de secretaris

Op maandag 26 februari j.l. organiseerde Sparta Cricket de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering in het clubhuis aan de Bermweg. Het bestuur lichte haar plannen toe voor 2018 en reflecteerde op het afgelopen seizoen 2017. Er werden ook een aantal bestuurswijzigingen in stemming gebracht en unaniem door de leden aangenomen te weten: teruggetreden Bas Kornet (penningen en technisch coördinator) en Martijn Snoep (jeugdzaken), toegetreden Eric van der Burg (penningmeester) en Shahzad Khan (algemeen lid). Secretaris René Pattinasarany werd herkozen. Bas Kornet, zelf afwezig, werd uitgebreid geroemd om zijn inzet en betrokkenheid bij de club in al zijn functies het afgelopen decennium.

Er passeerden verder verschillende zaken de revue zoals; aankondiging lustrum Sparta 130 jaar! (9 juni), begroting, horeca, velden, aanvoerders, trainingstijden, jeugdcricket, onderlinge uitwisseling van spelers tussen elftallen en het verbeteren van de faciliteiten. Het bestuur bedankte na de vergadering allen die de kou hadden getrotseerd om aanwezig te zijn en bood hen traditiegetrouw een drankje aan.

JAARVERSLAG 2017 door René Pattinasarany:

1e elftal
Ons eerste elftal, uitkomend in de Hoofdklasse, had voor 2017 wederom grootse plannen aangezien wij het seizoen hiervoor heel teleurstellend nog als laatste waren geëindigd. Het begon met het aantrekken van een Nederlandse topper in de naam van Mudasser Bukhari, een bowler/batsman met ervaring om onder druk te presteren. Uit Nieuw-Zeeland kwam over Nik Swain, een batsman/ wicketkeeper. Verder waren beide Zuid-Afrikanen Warren Bell en Riaan Jeggels bereid gevonden dit seizoen weer voor Sparta uit te komen. Van VOC was Graig Ambrose als versterking gekomen. Na 6 gewonnen wedstrijden werd pas in de 7e wedstrijd verloren van Bloemendaal. Later bleek dit de enige verliespartij te zijn. Met overmacht werd vervolgens het seizoen afgemaakt: Bukhari met 46 wickets, die op de voet werd gevolgd door Waren Bell met 35 slachtoffers. Bij de battingsgemiddelden eindigde Riaan Jeggels op de 1e plaats. Bij het bowlen waren als eerder genoemd Bukhari en Bell onbespeelbaar en Dost Mohammed zat ook nog in de top 10. Bij het fielden stond Nik Swain op eenzame hoogte met 40 vangen en 4 stumpings. Ter vergelijking: de eerstvolgende op de lijst had 22 slachtoffers.
Dat Sparta een topprestatie had geleverd bleek ook wel uit het feit dat wij bij de verkiezing van de beste Hoofdklasse speler 2018, 2 genomineerden hadden, Bukhari en Swain, en dat eerstgenoemde die prijs gewonnen heeft. Een mooie bekroning van het seizoen. In de gemiddelde lijsten stonden de Spartanen niet hoog ,maar door de collectieve prestatie werd 2018 een mooi kampioensjaar voor Sparta 1.

In de T20 competitie, die tijdens het seizoen werd gehouden, slaagde Sparta erin om van Topklassers Hermes-DVS en Punjab te winnen en zo in de poulefase een 3e plaats te bereiken. In de 1/8 finale werd nog van Rood & Wit gewonnen maar de kwartfinale werd verloren van HBS. Een mooie prestatie.

2e elftal
Het tweede elftal is al jaren op zoek naar een kampioenschap van de 2A klasse. Vorig jaar werd aan het eind de strijd verloren. Dit jaar werd slechts een 6e plaats gehaald. Van de 14 wedstrijden werden er 7 wedstrijden gewonnen, 5 verloren waarvan 1 gestaakt. 2x werden de laatste wedstrijden in het geheel niet gespeeld en leverde Sparta 4 strafpunten op. Anders was een 3e plaats nog mogelijk geweest. Hoogtepunten van het seizoen waren de 150 runs van Gagan tegen VCC2. De 5 v. 13 van een weer blessurevrije Leonie Bennett tegen Qui Vive en de 5 v. 22 van Shahzad, ook tegen Qui Vive maar dan in de terugwedstrijd. Bij het batten kwamen nog wel 4 spelers in de top 10, Gagan, Usman, Eric van der Burg en Khurram Bhatti. Leonie voerde de bowlinglijst aan gevolgd door Shahzad die een goede 2e was. Usman had als keeper de meeste slachtoffers in deze klasse.

3e elftal
Het derde elftal, uitkomend in klasse 3A, heeft in een regelmatig seizoen 15 wedstrijden gespeeld. Er werden per tegenstander meer dan 2 wedstrijden gespeeld om toch nog aan voldoende wedstrijden te komen. Van de 15 wedstrijden werden er 8 gewonnen en 7 verloren.
Resultaat hiervan was dat het 3e team op de 3e plaats geëindigd is.
Opvallend was dat in deze competitie 9 wedstrijden niet gespeeld zijn door niet komen opdagen van de tegenstander waarbij Hermes met -4 punten eindigde. Een bedenkelijk niveau.
Hoogtepunten van het seizoen waren de 105 runs van Zain Hussain tegen Punjab en de 5 v. 58 van Pradeep tegen GCCF. Bij het batten had Sparta 2 man in de top 10. Bij het bowlen heeft Awais een 4e plaats gehaald en bij het fielden was Lovepreet met 15 slachtoffers de nr. 1.

Veteranen
De veteranen kenden een teleurstellend seizoen en dat in een competitie met slechts 5 teams . Het begin was nog veelbelovend want op de openingsdag van het nieuwe terrein van Ajax Leiden werd eenvoudig gewonnen met 9 wickets. En dat terwijl wij voor de zgn. revanche wedstrijd uitgenodigd waren omdat in het verleden ons eerste team, Ajax voor 2 byes had uitgegooid.
Vervolgens werden er 4 wedstrijden verloren en een even groot aantal wedstrijden werden afgezegd door het gebrek aan voldoende spelers. Een laatste plaats was het gevolg.

Jeugd
De (eigen) Sparta jeugd was dit seizoen vertegenwoordigd in de U13. Het team was een combinatieteam met Olympia. Sparta/Olympia en Kampong eindigden beide bovenaan voorwaar een prachtige prestatie.
De andere jeugd wedstrijden die Sparta heeft gespeeld werden vertegenwoordigd door 3 Antwerpse teams die lid bij Sparta zijn maar verder hun eigen programma volgen. De U15 werden 2e, de U13 werd kampioen en de U11 spelen vriendschappelijk.