Bukhari-Swain 136* brengt zege op Rood en Wit

Foto: Het scorebord op de Bermweg toont de overwinning van Sparta.

16-7-17 Sparta 1 – Rood en Wit 1.

Wedstrijdbal sponsor: Kamerbeek Consultancy. 

Een goed Sparta 1 heeft zondag voor de derde maal dit seizoen gewonnen van Rood en Wit. Na de nipte winst eerder dit seizoen in Haarlem en de winst in de Twenty20 achtste finale op neutraal terrein bij HBS van vorige week was de ploeg opnieuw succesvol.

Voor de derde maal dit jaar won Rood en Wit de tos en ook deze keer kozen zij batten. Nummers 1 en 3 van de bezoekers de heren Sesele en Bashir brachten hun ploeg naar 64 voor Sesele ten prooi viel aan Saleem voor 30 runs. Zijn collega Bashir ging vrolijk verder en kon met De la Mar (23) de Haarlemmers van 101 voor 5 naar 158 voor 6 spelen toen De la Mar werd gevangen door Sparta keeper Swain op bowlen van Bukhari. Bashir die hierna weinig steun kreeg van zijn ploeggenoten deelden zelf nog een paar rake klappen uit voor hij werd uitgebowled door Bukhari op 85 runs. Rood en Wit kwam tot 174 voor het verlies van 9 man. Bukhari (3-31) en Bell (3-23) waren de beste bowlers. Swain nam drie vangen achter de palen wat zijn totaal al op 33 brengt dit seizoen.

In de rust leek het neergezette totaal van 174 runs zeker competitief gezien eerdere winnende scores dit jaar aan de Bermweg. Nederlands elftal bowler Snater kon op 39 opener Ambrose (15) LBW pakken. Andere opener Bukhari ging verder met de nieuw ingekomen Swain. Het zou een geweldige samenwerking worden van 136 runs om zo Sparta langs Rood en Wit te spelen. De bezoekers lieten 7 bowlers los op de beide heren maar geen van hen wist toe te slaan. Spinbowlers Sesele en Thornton gingen voor 22 en 25 runs weg in hun 3 overs en pacer Sardha moest in zijn 7 overs net meer dan een run per bal incasseren. In de 36ste over passeerde Sparta onder de belangstelling van een gezellig volgelopen terras het Rood en Wit totaal. Bukhari eindigde op 80 niet uit en Swain op 68 niet uit. Sparta 1 kon alweer overwinning nummer 12 bijschrijven en is nog steeds koploper in de Hoofdklasse. Volgende week reist de ploeg af naar Amsterdam-Bijlmer om het op te nemen tegen Groen en Wit voor dat de zomerstop begint. Stand: 1. Sparta 13-24, 2. VCC 11-16, 3. VVV 13-16. Sparta naar Voôoreu!

Opstelling: Bukhari, Ambrose, Swain wk, Jeggels, Bell, de Kok, Steenbergen, Kumar, Saleem, Snoep c, Yaqub, Smelt 12e.