Sparta 1 wint overtuigend bij Salland

Foto: Riaan Jeggels (59) speelt een schot, Warren Bell (63*) kijkt toe.

9-7-17 Salland 1 – Sparta 1.

Wedstrijdbal sponsor: JMS Groep Schoonmaakdiensten. 

De omstandigheden voor kwalitatief goed cricket waren gisteren allemaal aanwezig in Deventer waar Sparta op bezoek ging bij Salland. Een kort gemaaid veld, een hard en betrouwbaar graswicket en prachtig zomerweer. Salland deelt hun velden met de oudste cricket- en voetbalvereniging van Nederland, Koninklijke UD. Bij UD begonnen ze in 1875 al met cricketen.

De tos was voor thuisaanvoerder Lubbers en die ging batten. Sparta was ondanks de omstandigheden niet geheel ongelukkig met eerst bowlen want dat recept is al eerder dit seizoen succesvol gebleken. Salland batte uitstekend naar een totaal van 231 runs voor het verlies van 7 wickets. Aanvoerder Reinder Lubbers (97) en zijn broer Victor (53) sloegen samen 126 runs bij elkaar en lieten Sparta hard werken in het veld. Er was voor de Spartaanse aanval aanvankelijk weinig te halen op het harde vlakke wicket. Salland leek richting een 300 totaal te gaan toen Snoep en Kumar van twee kanten de kraan wisten dicht te draaien door in 17 overs samen maar 44 runs toe te staan. De uiteindelijke doorbraak kwam toen Bell in zijn derde spel 3 wickets wist te nemen. Bukhari en Yaqub namen beide ook 1 wicket.

Na de pauze was het aan de Spartaanse slagorde om zijn hoogste totaal van dit seizoen te gaan maken en daar slaagden zij in met vlag en wimpel. Opener Bukhari (40) bleef goed staan samen met nummer 4 Jeggels (59) in een 52 runs samenwerking. Nadat Bukhari op 83 het slagperk moest verlaten kwam Bell in. Bell (63*) en Jeggels maakte er samen nog eens 99 runs bij voor Jeggels LBW ging op 182. Sparta zou hierna geen wickets meer verliezen. De Kok kwam Bell helpen en had maar 21 ballen nodig voor zijn 40 runs. Beide heren maakte er samen 50 runs bij en speelde Sparta langs het totaal van Salland in de 46ste over. Al met al een overtuigende overwinning van Sparta dat zowel met bal, bat en in het veldwerk goed uit de verf kwam. De winst kreeg extra glans toen bekend werd dat nummer twee VCC verloren had bij VVV. Huidige stand: Sparta 11-20, VCC 10-14, VVV 12-14.

Opstelling: Bukhari, Ambrose wk, Swain, Jeggels, Bell, de Kok, Steenbergen, Kumar, Saleem, Snoep c, Yaqub.