Winst op Hermes-DVS, offday in Bloemendaal en herstel tegen HCC 2

Foto: Mudassar Bukhari aan slag en Warren Bell kijkt toe tegen Hermes-DVS.

2-6-17 Hermes-DVS 1 – Sparta 1.

Wedstrijdbal sponsor: JM Mulders Consultancy. 

Voor de eerste wedstrijd in de Rijnmond T20 poule reisde ons vlaggenschip af naar Hermes-DVS. Snoep won de tos en Sparta ging batten tegen de Topklasser uit Schiedam-West (foto). Sparta wist een prima score van 124 runs te bereiken al had er meer ingezeten. Opvallend was de samenwerking Bell (35) en Steenbergen (26) die Sparta van 13 naar 70 runs speelden met aanvallend batten en een paar grootte zessen. Ook Sparta’s Saleem liet zich weer kennen met een snelle 19 runs. Het beste moest nog komen want de Spartaanse bowlerij en het veldwerk waren van een hoog niveau. Vier bowlers bowlde een maximum van 4 overs en deden dit uitstekend; Bukhari (1-15), Bell (1-8), Saleem (3-20) en Snoep (2-16). De combinatie zuinig bowlen (2 extra’s) en wickets nemen nam de angel uit de achtervolging van de gastheren. In het veld was De Kok in topvorm door 3 erg moeilijke vangen vast te houden. Alleen Hermes-DVS openingbat De Klerk (52) wist echt weerstand te bieden aan de Spartaanse aanval. Hermes-DVS eindigde op 101 runs en Sparta won zijn eerste Rijnmond T20 wedstrijd in 4 jaar! Zondag het vervolg als VOC naar Capelle komt.

Opstelling: Steenbergen, Ambrose wk, de Kok, Bukhari, Swain, Bell, Rattu, Saleem, Snoep c, K. Pawa, Sardha.

3-6-17 Bloemendaal 1 – Sparta 1.

Wedstrijdbal sponsor: JM Mulders Consultancy. 

Na de euforie in Schiedam op de vrijdagavond liep Sparta in Bloemendaal een dag later tegen een zeperd aan. Na alle oefen-, competitie- en bekerduels ervoor te hebben gewonnen leed Sparta 1 zijn eerste nederlaag van 2017 bij de Noord-Hollandse middenmoter. Sparta dat eerst bowlde begon prima door Bloemendaal voor 154 uit te gooien ook al had de thuisploeg nooit in de buurt mogen komen van 3 cijfers. Vooral het fielden van de Spartanen was onherkenbaar; er werden vangen niet vastgehouden en fouten gemaakt waardoor er onnodig runs werden gelekt. Aan slag kwam de achtervolging eigenlijk nooit opgang en door wickets te verliezen in paren stond de ploeg constant onder druk. Sparta vond zich zelfs 6 voor 3 na 4 overs. De terugkeer van Jeggels in het elftal leek even de doorslag te geven toen hij met Swain Sparta naar 99 voor 4 speelde maar toen Swain hem ontviel kon niemand hem meer helpen. Op Jeggels (78*) en Swain (21) na wist niemand meer dan 7 runs bij te dragen en Sparta sneuvelde op 131 all-out. Een collectieve offday die de mannen weer even met beide benen op de grond heeft gezet maar wel 2 dure verlies punten kost.

Opstelling: Steenbergen, Ambrose, de Kok, Bukhari, Swain wk, Bell, Jeggels, Saleem, Snoep c, Kumar, Sardha.

5-6-17 Sparta 1 – HCC 2.

Wedstrijdbal sponsor: Rob Westerhof. 

Maandag (Pinksteren) mocht Sparta alweer opdraven voor de derde wedstrijd van het weekend. HCC 2, gepromoveerd uit de Eerste Klasse, kwam naar Capelle toe. HCC 2 dat puntloos de laatste plaats deelt met mede reserve elftal Dosti-United 2 had wel oud Nederlands elftal openingbat Kloppenburg in de gelederen. Sparta was opzoek naar herstel voor de blamage in Bloemendaal en vond deze ook. Snoep koos batten na een gewonnen tos en Sparta bereikte het prima verdedigbare totaal van 218 runs all-out. Nog steeds is er het gevoel dat de batting meer in zijn mars heeft dan we hebben gezien dit seizoen maar er is verbetering. Er werd sterk geopend door Ambrose (37) en Swain (29) die samen 49 maakte voor het eerste wicket viel. Ook slagman nummer 6 Bell was in vorm hij maakte 73 runs ondersteund door Jeggels (14), Saleem (13) en Yaqub (11). De Hagenaars zouden nooit in de buurt komen van het Sparta-totaal maar behielden wel de eer met prima spel. Nadat Bell (3-38) en Bukhari (3-25) door de Haagse slagorde heen liepen liet Kloppenburg met 57 runs toch wat van zijn oude glorie zien. Isaacs maakte 29 runs na een LBW op Bukhari te hebben overleefd op 1 en HCC 2 kwam toch nog tot 115 all-out. Sparta bowler Yaqub bowlde sterk en nam 3-12 in 8 overs en ook het goede veldwerk leek weer terug. Met een overwinning van 103 runs verschil heeft Sparta de week toch prima afgesloten.

Opstelling: Yaqub, Ambrose, de Kok, Bukhari, Swain wk, Bell, Jeggels, Saleem, Snoep c, Kumar, Sardha.