Oefenzeges op Ajax en ACC


In het afgelopen koude paasweekend speelde Sparta 1 twee oefenwedstrijden op de Bermweg, tegen Ajax en ACC, en speelde op zijn paasbest!

15/4 Sparta 263 w6 o40 (Kumar 101*, Swain 83, Brouwer 2-53) vs. Ajax 155 w7 o40 (Lamba 33, Tanoli 2-17).

Zaterdag was het Ajax dat afreisde naar Capelle aan den IJssel. Het dit jaar 125-jarig bestaande Ajax komt uit in de Overgangsklasse. Martijn won de toss en Sparta ging batten. De batting klopte opnieuw vanaf het begin met een opening van 77 runs tussen Vik en Chandan. Vik ging uit op 25 runs maar Chandan ging prima verder met debutant Nik en zij brachten Sparta naar 225! Chandan scoorde een geweldige ton (101 runs) en Nik 83 runs. Sparta eindigde op 263 runs na 40 overs. In de achtervolging kwam Ajax niet verder dan 155 runs voor het verlies van 7 man. Door het gedisciplineerd bowlen van Sparta van met name Randeep en Shahzad, beide ook 2 wickets, kreeg Ajax geen kans de score te versnellen. Leuke wedstrijd, fijne tegenstander en prima overwinning voor de mannen.

Opstelling: Vik, Chandan, Nik wk, Tim, Usman I, Martijn c, Salman, Dost, Jaap, Randeep, Shahzad.

16/4 Sparta 239 w6 o40 (de Kok 54, Steenbergen 50, Yaqub 49*, MS Zulfiqar 2-25) vs. ACC 151 all-out o39 (A Zulfiqar 37, Tanoli 6-21).

Zondag was Topklasser ACC de opponent van Sparta, de Amsterdammers waren op papier de sterkste tegenstander tot nu toe. Sparta won de toss en ging batten. In de top van de lijst waren het Tim (54) en Jochem (50) die samen met Nik (39) de aanval van ACC domineerden. Ter afsluiting van de inning waren het Salman (49*) en Usman S (21*) die met een paar rake klappen Sparta naar 239 runs speelde. ACC kwam langzaam uit de startblokken in de achtervolging maar pakte op een gegeven moment goed door met Ashoq (25), MS Zulfiqar 37 en Malik (32). Sparta wist wel constant wickets te nemen en beginnende gevaarlijke samenwerkingen van batsmen te voorkomen. Nadat SA Zulfiqar voor 16 werd gevangen was het verzet gebroken en ACC gleed naar 151 all-out. Shahzad (archieffoto) van Sparta was de grootte man, de linkshandige bowler nam maar liefst 6 wickets voor 21 runs!

Opstelling: Vik, Jochem, Tim, Mudassar, Nik wk, Martijn c, Salman, Usman S, Dost, Maiakhil, Tanoli.