Vandalisme, inbraak en brandstichting bij Sparta haalt de media

Zoals bij vele inmiddels bekend is ons sportpark de laatste tijd doelwit van sloperijen, brandstichting en huisvredebreuk. Na de puien in het clubgebouw en de grote brand op het terras was het afgelopen zondag weer raak. Bij het voorbereiden van de jeugdtraining voor Onder 15 werd ontdekt dat er was ingebroken in de hal en dat er opnieuw veel schade was aangericht. Vooral het aantreffen van lege flesjes spiritus en het geweld waarmee het een en ander is gebeurt baart grote zorgen. Hier kunnen en willen wij in het kader van het onderzoek verder niet op ingaan.

Zondagochtend werd deze ellende direct op onze sociale media kanalen gedeeld wat leidde tot veel steun van andere clubs en hartverwarmende berichten van vele op Facebook en Twitter. Dit bleef niet onopgemerkt en al gauw waren Rijnmond Nieuws en Radio Rijnmond ter plaatse om verhaal te halen. Niet alleen lokale media maar ook de landelijke tv-zender SBS 6 kwam maandag om te filmen en bestede er aandacht aan in hun programma Hart van Nederland. Tenslotte verscheen vandaag een artikel in AD Rotterdams Dagblad waarin deze wanordelijkheden andermaal uiteen werden gezet.

Wij willen iedereen hartelijk danken voor de aandacht en steun maar hopen vooral dat deze “knettergekke” daders vanaf nu ons mooie veld waar wij zo trots op zijn met rust zullen laten en beraden ons in samenwerking met gemeentelijke instanties op maatregelen.

AD Rotterdams Dagblad http://www.ad.nl/rotterdam/vandalen-slopen-hal-van-jeu-de-boulespelers~a05bfe5a/

RTV Rijnmond http://www.rijnmond.nl/nieuws/153252/Vernielingen-bij-clubhuis-Capelse-cricketclub