Nik Swain, Jaap Kaulingfreks en Craig Ambrose naar Sparta

De weg die Sparta Cricket is ingeslagen met de in december nieuw geformeerde TC ol.v. Bas Kornet en ook verbeteringen van faciliteiten zoals de indoorkooi en fitnessruimte werpen nu ook zijn vruchten af in de komst van een aantal goede en getalenteerde spelers. Het project waar de technische driehoek Kornet-de Kok-Snoep mee bezig is spreekt spelers aan die graag met de club mee hun ambities willen waarmaken. Eerder deze maand konden wij via deze weg de komst van speler-coach Mudassar Bukhari melden alsmede bowler Usman Saleem. Vandaag een drieklapper; Welkom! Nik Swain, Jaap Kaulingfreks en Craig Ambrose.

Nik Swain (foto, links) is een rechtshandige wicketkeeper-batsman uit Lower Hutt, Nieuw-Zeeland. Hij speelt sinds 2011 voor zijn huidige vereniging Taita District in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington. Swain (22) speelde eerder in de vertegenwoordigende elftallen Wellington Firebirds Onder 19 en het A team van de Otago Volts. Hij zal medio april arriveren en aansluiten bij het eerste elftal.

Jaap Kaulingfreks (foto, rechts) is een rechtshandige offspinner die overkomt van regiogenoot VOC. Daar kwam hij al vanaf jonge leeftijd voornamelijk in het tweede elftal uit. Hij was vorig seizoen een lange tijd uitgeschakeld vanwege een schouderblessure maar is volledig hersteld. Jaap (20) maakte indruk in de Overgangsklasse waar hij veel wickets wist te nemen en gaat nu de uitdaging aan in de Hoofdklasse met Sparta.

Craig Ambrose (33) is een rechtshandige batsman die geboren is in cricketland Zuid-Afrika en een aantal jaar geleden naar Nederland is verhuisd. Craig speelde eerder voor VOC op het hoogste niveau. Craig die nu nog op reis is zal begin volgende maand in de indoorkooi bij de ploeg aansluiten.