Speciale nieuwjaarsreceptie door opening indoorhal

Op 7 januari j.l. werd door de Stichting Sparta Schollebos de jaarlijkse gezamenlijke (Cricket, Rugby, Jeu de Boules en Golf) nieuwjaarsreceptie gehouden. Het in grote getale opgekomen publiek beleefde een gezellige receptie die ook in het teken stond van de cricket- en jeu-de-bouleshal die geopend werd. Om 17:00 uur verplaatste het grootste deel van de mensen zich over het complex naar de hal voor de plechtigheden. Bij de ingang werd door de wethoudster sport van de gemeente Capelle aan den IJssel, Josien van Capelle een rood wit lint doorgeknipt. De aanwezigen gingen vervolgens naar binnen waar de wethoudster de eerste bal bowlde in de kooi op stichting voorzitter Leo de Jong.

Traditioneel is inmiddels de nieuwjaarstoespraak van voorzitter Leo de Jong die ook dit jaar in het teken stond van toekomstplannen en dankwoorden. Allereerst werd een speciaal welkom geheten aan Luigi van Leeuwen en zijn vrouw, hij stond in 1987 als burgemeester van Capelle aan de wieg van de verhuizing van Sparta naar Capelle toe. Naast de woorden gericht aan de verschillende takken van sport werd ook een nieuwe gepresenteerd aan de leden, fitness. Sportief Capelle werd bedankt voor de financiële steun en er werd een tweetal heren in het zonnetje gezet. Het tot stand komen van de hal is voor het grootste deel te danken aan zelfwerkzaamheid van een aantal jeu de boules leden onder leiding van Jan Boeser. Jan die in het verleden al eens Supervrijwilliger werd gekozen werd persoonlijk bedankt voor zijn inzet en grandioze resultaat. Georg Kamerbeek, wie kent hem niet, werd door Leo bedankt voor een al ruim 40 jaar durende belangeloze inzet voor Sparta. Dit gebeurde met leuke anekdotes en de nodige humor! Uiteraard werd er afgesloten met het samen zingen van het Sparta lied onder begeleiding van de band van René Pattinasarany.