Verslag Sparta 1 – Ajax 1, Tim de Kok 112

Zondag 17 april speelde Sparta 1 zijn tweede oefenwedstrijd. Tegenstander Ajax 1 uit Oegstgeest, Ajax speelt in de Overgangsklasse. Na een verlate start door hagelbuien ging ons eerste batten na een gewonnen toss. Sparta verloor constant wickets en maar 2 batsmen haalde dubbele cijfers en zelfs drie cijfers. Het partnership voor het 6e wicket tussen Jochem (26) en Tim (112) van 60 runs hielp de thuisploeg in de wedstrijd. Sparta ging uiteindelijk all-out voor 183 runs na 39.5 overs met een maximum van 40 overs bijna de overs uitgebat na een slechte start. Uiteraard was de centurie van Tim de Kok in zijn eerste wedstrijd als lid van Sparta het hoogtepunt van de dag! Gefeliciteerd Tim! Kwam Ajax bowlend nog prima uit de verf zo werd het door Sparta overklast aan bat. Martijn (4-20-7) en Phil (1-3-5) opende de bowling en zetten Ajax met de rug tegen de muur na 10 overs met 15 voor 5. Ajax dat met 12 man batte deed het nog aardig door pas in de 37e over all-out te gaan voor 110 runs. Opvallend was het invallen en bowlen van dame Leonie Bennett (2-8-2.1 en een run-out) de spartaanse ex-international deed 20 overs met de heren mee na lang blessureleed. Volgende week zal Sparta afreizen naar Amstelveen voor een oefenduel met Topklasser ACC.

Opstelling: Martijn c, Jochem wk, Chandan, Sawan, Sandeep, Tim, Gagan, Salman, Phil, Max, Tom, Arjen 12e, Leonie 13e