Nieuwe gezichten in selectie eerste elftal (Bell, de Kok, Steenbergen)

De technische commissie heeft niet stil gezeten tijdens de winter maanden. De afgelopen overschrijvingsperiode heeft naast een aantal vertrekkende spelers een aantal nieuwe gezichten opgeleverd. Helaas kon Trent McGrath zijn afgelopen 2 succesvolle seizoenen voor Sparta geen vervolg geven, hij kiest voor een carrière als sportleraar op een kostschool in zijn thuisland Nieuw-Zeeland. Ook niet terug in 2016 is Mattie Thomas de Nieuw-Zeelandse spinner kiest dit seizoen voor een avontuur in Devon (GB). Naast de twee niet terugkerende “overseas” heeft selectie speler Asif Khan zijn cricket een vervolg gegeven bij nieuwbakken competitiegenoot Punjab uit Rotterdam.

Sparta is verheugd te melden dat hoofdcoach en topspeler Muhammad Wasim ook in 2016 weer voor Sparta 1 uitkomt. Wasim scoorde sinds 2008 9 keer meer dan honderd runs in een inning en is daarmee de recordhouder in onze club. Ook Zuid-Afrikaan Riaan Jeggels zal terugkeren voor zijn derde seizoen in Capelle. Het eerste nieuwe gezicht is Zuid-Afrikaan Warren Bell (Foto) de openingbowler van Northern Cape speelde maar liefst 99 firstclass, 74 list-A en 23 T20 wedstrijden op het hoogste nationale niveau. Hij is 29 jaar oud en geboren in Port-Elizabeth net als Riaan.

Van regiogenoot VOC uit Rotterdam komen Tim de Kok en Jochem Steenbergen voor Sparta spelen. Beide zijn jonge talentvolle batsman en fielders. Tim en Jochem spelen op dit moment in Australië en Zuid-Afrika een cricketseizoen tijdens onze winter net als aanvoerder Martijn Snoep (Nieuw-Zeeland). De 2 die bij VOC (Topklasse) in de toporder batten vorig seizoen kijken uit om hun stempel te drukken in de Hoofdklasse.

Sparta 1 speelt 3 oefenwedstrijden in april voor het naar Engeland gaat voor een trainingskamp: 10-4 GCCF 1, 17-4 Ajax 1 en 24-4 VCC 1 allen thuis.