Nieuws Berichten 2013-2015

Inhaalwedstrijden vastgesteld door de KNCB

GEPLAATST OP 23 JULI, 2015

De vier afgelaste wedstrijden van Sparta 1 in deze maand worden als volgt ingehaald:
31/7 18:30 Excelsior ’20 1 uit.
4/8 18:30 VOC 1 thuis.
5/8 18:30 Hermes-DVS 1 thuis.
8/8 11:00 Kampong 1 uit.
De eerste drie zijn 20 over wedstrijden, Kampong is een 50 over wedstrijd. Een druk begin van een cruciale maand voor Sparta 1 waarin beslist word of er bij de eerste vier of de laatste vier word gespeeld in de Hoofdklasse.

Spartaan Tom Hoornweg 2x met Flamingo’s tegen Free Foresters

GEPLAATST OP 16 JULI, 2015

Sparta 1 speler Tom Hoornweg speelde deze week 2 wedstrijden met CTC de Flamingo’s. De oude touring club die onder andere sinds 1925 het bekende FJT (Flamingo Juniores Toernooi) organiseert (Sparta won in 1942) speelde 2 wedstrijden tegen de Free Foresters 1856. Maandag op VRA werd een Twenty20 gewonnen, Tom 0-8-1. Woensdag werd bij Bloemendaal de “40 over game” ook gewonnen, Tom 0-10-4, 10*. Tom werd in 2014 lid van de vereniging, zijn grootvader is sinds 1959 lid en sinds 1977 erelid.

AFLASTING: Sparta – VOC en Sparta – Hermes-DVS gaan morgen niet door!

GEPLAATST OP 11 JULI, 2015

Ondanks de inspanningen van de technische commisie om genoeg spelers te vinden voor de wedstrijden (Rijnmond Twenty20) moeten wij tot ons spijt melden dat zij hier in niet geslaagd is. Vakanties en blessures gooien roet in het eten. De aanvoerders van de drie verenigingen zijn inmiddels ingelicht. De KNCB zal in overleg op een later tijdstip de wedstrijden vaststellen. De vanwege de Tour de France afgelaste competitiewedstrijd tegen Kampong heeft ook nog geen definitieve inhaaldatum.

Aanvoerder Martijn Snoep in Ijssel en Lekstreek

GEPLAATST OP 7 MEI, 2015

Klik hier.

Uitslagen oefenwedstrijden Sparta 1, 3

GEPLAATST OP 21 APRIL, 2015

Sparta 1 speelde uit bij Ajax in Oegstgeest. Na een verloren toss werd gebowled, Sparta bowlde Ajax uit voor 244 na 38 overs. Slagman Lamba scoorde een ongeslagen 109, Sparta’s Ali nam 3 wickets tegen 38 runs. Sparta kwam tot 216 tegen het verlies van 9 wickets na 40 overs, Gagan Singh was Sparta’s beste en maakte 59 runs. Ajax bowler Gigani nam 3 wickets tegen 37 runs. Sparta 3deed het beter, het versloeg het derde elftal van het Rotterdamse Punjab. Sparta batte in 20 overs naar 103 tegen het verlies van 6 wickets. Zain Hussain was met 49 runs de topper. Punjab 3 kwam niet verder dan 100 all-out, Bhatti met 3 en met Shahzad 2 wickets waren de slopers in de toporder van Punjab.

Cursusavond Clubumpire (Scheidsrechter)

GEPLAATST OP 19 APRIL, 2015

Beste Sparta Cricketer,

De KNCB heeft de clubs verplicht clubumpires aan te stellen voor wedstrijden onder de Eerste Klasse. Ook voor Sparta geldt die verplichting. Per wedstrijd van in dit geval Sparta 2 en 3 wordt zowel uit als thuis een clubumpire van Sparta verwacht. Voldoet een club niet aan die verplichting, dan krijgt het automatisch een punt in mindering. Clubumpires zijn bevoegd als ze een spelregelavond van de KNCB hebben gevolgd. Het bestuur van Sparta vindt, dat alle betrokken spelers van 1,2 en 3 zo’n avond moeten volgen. Op maandagavond 27 april a.s. vindt er in ons clubhuis (gemakkelijker kan het niet) van 19.30 u tot 22.30 u zo’n cursus plaats. De hieronder genoemde spelers worden daar verwacht: S. Ali, M. Awais, A. Bajwa, S. Balwantsingh, K. Bhatti, M. Das, R. Deol, T. Hoornweg, M. Hoornweg, Zain H, Hamza H, Sunny K, Waseem K, Shahzad K, Asif K, Chandan K, Jaswinder K., Sanaullah K, Karan P, Hitesh P. Braham P, Vicky R, Faezeem S, Sandeep S, Sawan S, , Akram Sardha, Gagan S, Lovepreet S, Martijn S, Amir T, Rihan W, Salamn Y. Wie onverhoopt verhinderd is, dient zich voor woensdag a.s. bij mij af te melden; zo niet dan wordt zijn naam doorgegeven aaan de KNCB als deelnemer.

P. van der Burg, secretaris.

Driehoeks-ruil in het bestuur

GEPLAATST OP 16 APRIL, 2015

Beste Sparta cricketer.

Gisteravond heeft er een bestuurswijziging bij Sparta Cricket plaatsgevonden, namelijk een driehoeks-ruil in functies tussen Bas Kornet, Akbal Mohamed en Leo de Jong. Nieuwe situatie:
Leo voorzitter, Bas penningmeester en Akbal sponsorzaken.

Het Bestuur. samenstelling 2015

Tweede gezamelijke nieuwsbrief Sparta Schollebos

GEPLAATST OP 14 APRIL, 2015

De tweede gezamelijke nieuwsbrief van de stichting Sparta Schollebos (Cricket, Rugby, Jeu-de-boule en Golf) is verschenen. Klik hier.

ACC maatje te groot voor Sparta in eerste oefenduel 2015

GEPLAATST OP 7 APRIL, 2015

Gisteren op tweede paasdag is de oefenreeks van het eerste begonnen bij de Amsterdamse Topklasser ACC. Na een verloren toss werd gebowled op een vochtig veld dat snel droog was en het weer was prima. ACC openers Van Meekeren (56) en Rehmat Zulfiqar (101 retired) waren heel duur de eerste 20 overs met een 130 run partnership. Nadat Sandeep (keeper) op Snoep (2-40) Van Meekeren uitving en Rehmat retired ging kon Sparta ACC nog niet bedwingen toen twee andere Zulfiqar broers 62 en 32 maakte. Ali en Jaswinder namen beide een wicket en ACC eindigde op 263 na 40 overs. Sparta werd vanaf bal 1 door Zulfiqar (welke? waren er 4) en Van Meekeren op 12 voor 3 gezet en was nagenoeg kansloos in de achtervolging. Vier Sparta batsmen maakten dubbele cijfers; Dost 23, Snoep 22, Jaswinder 18 en Sandeep 13. Sparta kwam tot 108 all-out.

Scheidsrechtersopleiding van de KNCB

GEPLAATST OP 29 MAART, 2015

Onderstaand treft u alle gegevens aan inzake de extra kursus Bondsumpire, waarmee wij u in de gelegenheid stellen uw (potentiele) tekort aan Bondsumpires op te heffen lees verder.

Georg Kamerbeek en Martijn Snoep te gast bij Radio Capelle

GEPLAATST OP 16 MAART, 2015

Afgelopen weekend waren Georg Kamerbeek en Martijn Snoep te gast in sportprogramma Multi-Sport bij Radio Capelle. Een uur lang werd gesproken over algemene zaken zoals; cricket, het WK en de sport in Nederland maar ook over Sparta; clubhistorie, stand van zaken en de toekomstplannen. Het gesprek is terug te luisteren op de site van Radio Capelle, bij gemist, dan Multi-Sport, 15 maart het tweede uur. veel plezier! Radio Capelle.

Sparta 1 op tour naar Engeland

GEPLAATST OP 11 MAART, 2015

Na het zaaltoernooi in Duitsland van februari j.l. zal Sparta eind april opnieuw naar het buitenland afreizen, Engeland om precies te zijn. De ploeg zal overnachten in Deal en twee wedstrijden afwerken; 30/4 vs Sandwich Town en 1/5 vs Walmer CC. Sparta 1 zal daar voor het eerst aantreden met versterkingen Wasim, Trent en Mattie. Na de laatste wedstrijd zal die zelfde dag worden afgereisd terug naar Nederland want 3 mei staat de eerste competitiewedstrijd tegen HCC op het programma. In april zullen spelers worden uitgenodigd voor de tour, supporters die graag meegaan kunnen zich melden bij Leo de Jong. De wedstrijden zijn live te volgen op ons Twitter account. Sparta speelden in 2010 en 2011 ook al eens tegen deze clubs bekijk hier de uitslagen:
2010 Sandwich Town vs Sparta Cricket 1888
2011 – Sandwich Town vs Sparta Cricket 1888
2011 – Walmer vs Sparta Cricket 1888.

Capelle dichtbij: “Sparta Cricket 1888: sfeervolle multiculturele club”

GEPLAATST OP 6 MAART, 2015

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Hoewel de velden nu nog gebruikt worden door de rugbyers, wordt er door de cricketafdeling van Sparta al reikhalzend uitgekeken naar het nieuwe seizoen. De competitie begint eind mei, maar de club heeft niet stil gezeten om de selectie samen te lees verder.

Eerste gezamelijke nieuwsbrief Sparta Schollebos

GEPLAATST OP 27 FEBRUARI, 2015

Vandaag is de eerste gezamelijke nieuwsbrief verschenen van de stichting Sparta Schollebos (Cricket, Rugby, Jeu-de-boule en Golf). Klik hier. Op 15 maart is de opendag van de golf afdeling, meer informatie? klik hier.

Matthew Thomas nieuwe coach Sparta 1, Trent, Wasim en Riaan terug

GEPLAATST OP 18 FEBRUARI, 2015

Sparta Cricket 1888 heeft zich voor het seizoen 2015 versterkt met Matthew Thomas, de 23 jarige slow-left-arm-spinner maakte naast zijn optreden voor Nieuw-Zeeland onder 19 ook zijn debuut voor Central Districts op het hoogste niveau in dat zelfde land. De TC is ook verheugd dat er overeenstemming is bereikt met Trent McGrath die vorig seizoen het hoogste slaggemiddelde van de Hoofdklasse haalde (44.45) in Sparta 1 en met de ervaren Muhammad Wasim die in eerdere periodes bij de club 7 centuries op zijn naam wist te schrijven. Laatst genoemde komt over van Topklasser Dosti. De Zuid-Afrikaan Riaan Jeggels keert ook terug als trainer en speler van het tweede elftal. Op 16 februari j.l. eindigde de overschrijvingsperiode welke de volgende mutaties voortbracht: Lid geworden; Karan Pawa (PCCR), Chandan Kumar, Pradeep Kumar (Excelsior ’20), Muhammad Wasim (Dosti) Overgeschreven: Narsingh Balwantsingh (VOC). Persbericht.

Sparta naar zaaltoernooi in Dresden

GEPLAATST OP 4 FEBRUARI, 2015

Op 20 februari zal een tiental Spartanen per bus afreizen naar Dresden, Duitsland. Het team zal hier deelnemen aan een zaalcrickettoernooi georganiseerd door de DCB-ost (Deutcher Cricket Bund). Na de Nationale finaleplaats van vorig jaar in Amsterdam smaakt zaalcricket naar meer voor veel Spartanen. Bij gebrek aan een zaalcompetitie in Nederland dit jaar word op uitnodiging uitgeweken naar Duitsland. Aan het toernooi doen 16 clubs mee uit verschillende steden zoals; Praag, Berlijn, Keulen, Gottingen, Chemnitz, Munchen, Wolfsburg en jawel Capelle aan den Ijssel! Sparta is ingedeeld in poul D; Dresden Strikers, Chemnitz Black, Prague Barbarians en Sparta Holland, welke 21 februari van start zal gaan. Bij kwalificatie voor de finale word deze op 22 februari afgewerkt. De heren Spartanen zullen op maandag 23 februari terugkeren op eigen bodem met misschien wel de Europacup! De wedstrijden zijn via Twitter te volgen.

Samenvatting (127e) ALV 2015

GEPLAATST OP 27 JANUARI, 2015

Maandag 26 januari j.l. is de ALV van Sparta Cricket 1888 gehouden. Er zijn door de vergadering een aantal besluiten genomen en ook een aantal mededelingen gedaan door het bestuur welke in het kort zijn;
Mededelingen 1, Sparta op tour naar Dresden 2, Sparta op tour naar Kent 3, Verhoging vaste lasten accommodatie 4, Jaap van der Steen aftredend bestuurslid 5, Samenstelling en doelstelling Sparta teams 2015 6, Stichting Sparta 1888 stelt een accommodatiemanager aan. Besluiten van de Vergadering 1, Het bestuur voor 2015; Aftredend Jaap van der Steen (Accommodatiezaken), Toetredend Sunny Kakkar (Algemeen) 2, Kascommissie 2015: Rob Kemming en Aad Spuij. 3, Technische commissie 2015: Leo de Jong, Eric van der Burg en Joost-Martijn Snoep 4, De vergadering verleend decharge aan de penningmeester. 5, Contributie word vastgesteld op (Euro); 220 (sr) 125 (stu) en 50 (jr).

Bericht van het Bestuur

GEPLAATST OP 7 JANUARI, 2015

Aan alle leden van Sparta Cricket 1888.

De agenda der ALV 2015 klik hier.

Bericht van het Bestuur

GEPLAATST OP 2 JANUARI, 2015

Aan alle leden van Sparta Cricket 1888.

Als vooraankondiging: De Algemene Leden Vergadering van Sparta Cricket 1888 staat gepland voor maandag 26 januari 2015, aanvang 20.00u, clubhuis. In de week van 5 januari zal de agenda verstuurd worden.

Het Bestuur.

Nieuwjaarsreceptie Stichting Sparta 1888

GEPLAATST OP 20 DECEMBER, 2014

De gezamenlijke besturen nodigen u hierbij uit voor de nieuwjaarsreceptie en aansluitend gala. Zaterdag 10 januari 2015zijn leden, supporters en familie vanaf 16:00 van harte welkom in ons clubhuis in het Schollebos. Als de receptie om 18:00 klaar is zal er een feestavond beginnen met gezellige muziek, een hapje en een drankje tevens een nieuwjaarsrad van fortuin met mooie prijzen! Wij wensen u fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling.

Sinterklaas komt ook bij Sparta langs!

GEPLAATST OP 16 NOVEMBER, 2014

Hallo Spartanen,

Sinterklaas komt op 22 november bij Sparta. In de bijgevoegde uitnodiging staat alle informatie. Vergeet niet tijdig aan te melden.

Groeten Sinterklaas

“Meer vrijwilligers in korte tijd”

GEPLAATST OP 3 NOVEMBER, 2014

De KNCB heeft een cursus georganiseerd op het gebied van vrijwilligers en werving daarvan bij sportverenigingen. Ook Sparta is van de partij; vanuit het bestuur zullen Femke Hoornweg en Bas Kornet deelnemen. Het bestuur heeft ook Tom Hoornweg, Martijn Snoep en Sunny Sheetal uitgenodigd om deze avonden bij te wonen. De data zijn 5 en 26 november, 17 december en 21 januari, de eerste avond is bij Sparta. Alle avonden vangen 19:30 aan.

Sparta 1888 OKTOBERFEST

GEPLAATST OP 9 OKTOBER, 2014

Hallo Cricketvrienden,

Op 31 okt 2014 organiseren de gezamenlijke clubs een oktoberfest. zie flyer, iedereen is welkom, ook vrienden, familie etc.

Het bestuur.

Het tweede strandt in de kwartfinale Twenty20 lagere klassen

GEPLAATST OP 1 SEPTEMBER, 2014

Sparta 2 heeft na een ongeslagen poul reeks gedurende het seizoen niet de finale van de Twenty20 lagere klassen weten te halen. Het eerste elftal van Qui Vive bleek op het veld van A.C.C. (Amstelveen) net een maatje te groot. Sparta werd het veld ingestuurd na een verloren toss, Qui Vive kon tot 125 voor 9 worden beperkt na hun 20 overs. Tom Hoornweg (3-10-4o) en Sawan Sardha (3-18-4o) waren de beste bowlers. De achtervolging begon goed met Ali (32) en Snoep (16) toen Sparta op 40 runs na 5.6 overs haar eerste wicket verloor. Helaas mochten de drie batsman erna voor Sparta 50 bereikt had, alweer plaatsnemen aan de kant. Het leek verloren toen Asif Khan inkwam op 56 voor 5 na 11 maar niets bleek minder waar, hij speelde Sparta spectaculair naar 110 voor 8 na 18 overs. Zijn 45 runs bestonden uit 3×6 runs en 5×4 runs voor hij werd gebowled. Sparta moest op 118 all-out na 19.1 overs helaas capituleren. De finaledag was desalniettemin een leuk einde van het seizoen.

KNCB competitie nieuws

GEPLAATST OP 25 AUGUSTUS, 2014

Nadat het eerste elftal zich zaterdag al veilig speelde vielen gisteren de andere beslissingen in de Topklasse, Hoofdklasse en de Eerste Klasse. HBS heeft met een 8 wicket overwinning op eigen veld VCC verslagen en promoveert als kampioen naar de Topklasse, United-DAVO degradeert naar de Eerste Klasse na het verliezen van de play-offs van Sparta. De Koninklijke Haagse C.C. (HCC) is uit de Topklasse gedegradeerd naar de Hoofdklasse en zal in 2015 bij Sparta in de afdeling uitkomen. De landskampioen van 2008 (totaal 47x landskampioen) verloor uiteindelijk het achterhoedegevecht van Hermes-DVS. In een direct finale-duel won het Amsterdamse VVV van het Rotterdamse Punjab om tot kampioen van de Eerste Klasse te worden gekroond. Hiermee dwingt VVV promotie af naar de Hoofdklasse 2015. Quick en Dosti maken in een best-of-three gevecht uit wie er landskampioen word.

Sparta handhaaft zich in de Hoofdklasse met overwinning op Groen en Wit!

GEPLAATST OP 24 AUGUSTUS, 2014

Gisteren heeft Sparta met 7 wickets gewonnen van het Amsterdamse Groen en Wit en daarmee een plaats in de Hoofdklasse van 2015 veiliggesteld. Na een gewonnen toss werden de gasten voor 125 runs aan de kant gezet, 3 bowlers namen 3 wickets (Deol 3-15, Yaqub 3-27, Snoep 3-29) en er werden 9 vangen gepakt. Sparta kreeg 45 overs de tijd (aftrek van 5 overs per inning door de natte mat) om het totaal te maken. Nadat Sparta op 13 voor 1 moeilijk begon konden Snoep (9) en vooral Robey (61*) een 52 run samenwerking neerzetten voor Snoep LBW ging op 65 voor 2. McGrath ging voor 10 caught-behind en Jeggels kwam en bracht Sparta samen met Robey naar 126 voor het verlies van 3 wickets in de 33ste over.

Wedstrijdselectie Sparta 1 tegen Groen en Wit en Uited-DAVO

GEPLAATST OP 22 AUGUSTUS, 2014

De technische commissie heeft de wedstrijdselecties bekend gemaakt voor de duels tegen Groen & Wit en United-DAVO dit weekend. Klik hier voor de opstelling.

Een ding is zeker, Sparta 2 wint de beker!

GEPLAATST OP 21 AUGUSTUS, 2014

Sparta 2 heeft zich voor het tweede jaar oprij ongeslagen weten te kwalificeren voor de halve finale op de finaledag van Twenty20 Cup. Waar vorig seizoen in het Schollebos nog werd verloren van ACC (in de finale) willen de Spartanen dit jaar wel de beker winnen! Op 30 augustus a.s. om 13:30 uur word gestart tegen Qui Vive 1, koploper van de overgangsklasse B, op het terrein van de Amsterdamsche Cricketclub in Amstelveen. Voor verdere informatie klik hier.

Het moment van de waarheid voor Sparta 1!

GEPLAATST OP 19 AUGUSTUS, 2014

Dit weekeinde is het erop of eronder voor het eerste. Vorige week werd nog verloren bij Kampong in de eerste wedstrijd van Fase 2 onderste 4. Afgelopen zondag verregende het duel met Groen en Wit wat nu zaterdag a.s. wordt ingehaald. Zondag komt United-DAVO naar Capelle voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Omdat Sparta in de reguliere competitie al twee keer ruim langs United-DAVO ging, heeft het genoeg aan een overwinning op Groen en Wit, of United-DAVO, om zich te handhaven in de Hoofdklasse van de K.N.C.B. Beide wedstrijden vangen aan om elf uur en worden gespeeld in het Schollebos.

Sparta 1 verslaat United-DAVO in laatste competitieduel

GEPLAATST OP 4 AUGUSTUS, 2014

Het eerste elftal heeft gisteren uitstekende zaken gedaan door op eigen veld United-DAVO met 7 wickets te verslaan. De bezoekers gingen na een gewonnen toss batten, Sparta bowlden United-DAVO uit voor 114 runs. Mark Robey 4-20 en Akram Sardha met 3-34 deden de meeste schaden. De achtervolging begon desastreus toen op 6 de heren Robey (0) en Kumar (1) aan de kant zaten. Een 70-run samenwerking tussen nummer 3 McGrath (58*) en nummer 4 Snoep (23) bracht Sparta naar 76 voor het verlies van 3 wickets en stabiliseerde de inning. Jeggels kwam voor Snoep en sloeg een rappe 27* bij elkaar en Sparta eindigde op 116 voor 3.

Bericht van SGS! Het klopte allemaal

GEPLAATST OP 4 AUGUSTUS, 2014

Pieter van der Hammen (Sec. SGS): klik hier

Pim Das met Oranje onder 13 in Verenigd-Koninkrijk

GEPLAATST OP 30 JULI, 2014

Spartaan Pim Das (13) is met Oranje onder 13 op tour geweest in het Engelse Bradwell & Bromsgrove. Lees het verslag op de website van de KNCB; hier.

“Het best georganiseerde toernooi ooit in de geschiedenis van het drie landentoernooi”

GEPLAATST OP 29 JULI, 2014

S.G.S. blikt terug op het drie landentoernooi: klik hier

Zilveren Berm in de krant

GEPLAATST OP 27 JULI, 2014

Dat de gemeente Capelle aan den Ijssel de Zilveren Berm 2012 – 2013 heeft toegekend aan onze accomodatie is ook in de kranten niet onopgemerkt gebleken. klik hier.

Sparta wint Zilveren Berm 2012 – 2013

GEPLAATST OP 18 JULI, 2014

Donderdag werd door de gemeente Capelle De Zilveren Berm uitgereikt, een architectuur prijs voor het mooiste gebouw van Capelle, ontworpen in 2012-2013. En ja wel onze accommodatie werd winnaar. Leo de Jong (Erelid) en Peter van der Burg (Erelid) samen met het stichtingsbestuur hebben met vele vrijwilligers hieraan ongeveer 4 jaar gewerkt vanaf het eerste begin toen ons medegedeeld werd dat we de Couwenhoek dienden te verlaten. Een prachtig ontwerp van Moen en van Oosten architecten en Phaea design. Een parel aan de kroon van de Gemeente! Het Juryraport: 12.

Jorg Kamerbeek in Weekkrant de Ijssel en Lekstreek

GEPLAATST OP 18 JULI, 2014

Jorg Kamerbeek; spartaan en secretaris van de stichting heeft een uitgebreid interview gegeven in Weekkrant de Ijssel en Lekstreek mbt het AMT Toernooi, lees het hier.

Wedstrijdselecties Sparta 1 tegen Excelsior ’20 en Rood en Wit

GEPLAATST OP 17 JULI, 2014

De technische commissie heeft de wedstrijdselecties bekend gemaakt voor de 2 duels van Sparta dit weekend. Klik hier voor de opstelling.

Weekly 2014-5

GEPLAATST OP 11 JULI, 2014

De vijfde weekly van het seizoen 2014 is online. Bedankt Jorg! voor je bijdrage. Klik hier.

Sparta wint “finale” bij Groen en Wit

GEPLAATST OP 6 JULI, 2014

Vandaag ging Sparta op bezoek bij Groen en Wit in de Amsterdam-Bijlmer. De toss bleek een goede om te verliezen. Sparta batte naar het hoogste totaal van dit seizoen; 210 runs. Sandeep Sardha was met 68 runs de topscoorder, ook Mark Robey wist zijn 50 te bereiken. De achtervolging begon dramatisch voor de gastheren toen Sparta op een totaal van 12 runs al 5 wickets had genomen. Groen en Wit kon echter toch eenvoudig 100 runs na 13 overs bereiken voor het verlies van 6 wickets. Op 113 runs kon Sparta toeslaan door de laatste twee gevaarlijke slagmensen naar de kant te sturen. Op 129 runs besliste Sparta het duel met het laatste wicket en de twee puntjes waren binnen. Mark Robey was met 2-20 in 8 overs de beste bowler.

Sparta kan totaal van 135 niet verdedigen tegen Hermes-DVS

GEPLAATST OP 4 JULI, 2014

Sparta speelde vannavond voor de Twenty20 cup uit tegen Hermes-DVS op het altijd gezellige Harga. Sparta won de toss en maakte 135 runs tegen het verlies van 6 wickets. Aanvoerder McGrath was met 48 runs de uitblinker. Ex-international Nick Statham sloeg een onverslagen 59 bij elkaar om Hermes-DVS naar 139 voor 2 wickets en de overwinning te brengen.

Sparta verliest bij HBS

GEPLAATST OP 16 JUNI, 2014

Sparta 1 heeft gisteren veloren bij HBS in Den Haag. Op het Craeyenhout werd na een gewonnen toss eerst gebowled. Sparta met debutant Max Das (15) zoon van Jan-Willem, Lid van Verdienste en record eerste elftal speler (385x), in de gelederen kon alleen gedeeltes imponeren. Sparta wisselden goed bowlen en fielden af met het missen van vangen, run-outs en het bowlen van extra’s. Het waren Anwar (72 not-out) en Lewis (61) die met hun tweede en derde levens HBS naar 272 voor het verlies van 8 wickets brachten. Sparta heeft er nooit meer een wedstrijd van kunnen maken. Het ene na het andere wicket viel, alleen Jeggels (32) en aanvoerder McGrath (40 not-out) boden verzet. Uiteindelijk werd Sparta voor 107 runs aan de kant gezet. Leg-spinner Ahmed nam 6 wickets, alle tien de wickets waren vangen. Na vrijdag VOC uit komt zondag Bloemendaal op bezoek in het Schollebos.

Sparta wint in Haarlem van United-DAVO!

GEPLAATST OP 8 JUNI, 2014

Sparta 1 behaalde gisteren de eerste overwinning van het seizoen. Trent McGrath nam het aanvoerderschap over door afwezigheid van de geblesseerde Martijn Snoep (aanwezig op krukken) en koos na een gewonnen toss voor batten. Een totaal van 164 werd op het bord gezet, Jeggels (56) en Robey (51) behaalden hun 50 maar kregen te weinig steun om Sparta naar 200 plus runs te spelen, alleen Sawan Sardha droeg met een onverslagen 20 runs goed bij. United-DAVO aanvoerder M.Bhoelan was met 6 wickets de grootste plaaggeest. Na de pauze kwam Sparta sterk terug met uitstekend bowlen en fielden; Akram Sardha (3-9-4), Robey (2-6-10), McGrath (2-22-10). United-DAVO werd in de 35e over uitgebowled voor 106 runs alleen M.Bhoelan kon met 42 runs indruk maken maar de wickets vielen om hem heen. Met nog een hoop werk aan de winkel kan Sparta met een overwinning in tas richting nummer 2 HBS volgende week!

Hermes-DVS te sterk in leuk bekerduel

GEPLAATST OP 7 JUNI, 2014

Na de reguliere competitie is ook de Twenty20 Cup van start gegaan. Hermes-DVS was te gast in het openingsduel afgelopen vrijdagavond. Sparta verloor de toss en werd het veld ingestuurd, aanvankelijk vloog Hermes-DVS uit de startblokken met 75 voor 1 na 7 overs maar Sparta bowlde zich sterk terug en kon op 150 voor 7 sluiten. Yaqub was met 4 wickets voor slechts 19 runs van zijn 4 overs de beste bowler, Robey met 3 wickets voor 32 runs deed het ook uitstekend. Aanvoerder Snoep moest na de eerste bal van zijn over geblesseerd het veld verlaten, hij blesseerde zijn enkel bij het stoppen van een eentje en moest naar het ziekenhuis gaan. Sparta begon goed aan de achtervolging met Khan (21) en Sandeep Sardha (48) met een samenwerking van 50 runs. Sandeep bleef goed staan en Sparta was op 81 voor 3 na 13 overs goed onderweg. Helaas kon hierna alleen McGrath (10) dubbele cijfers halen en niemand het tempo van de wedstrijd versnellen en Sparta bleef op 109 na 20 overs.

Rood en Wit wint in het Schollebos

GEPLAATST OP 1 JUNI, 2014

Sparta met debutant Mark Robey ging na een gewonnen toss aan slag. Een te laag totaal van 145 all-out werd bereikt, McGrath was met zijn 42 runs de beste slagman. Rood en Wit won pas in de 43e over maar ten koste van slechts 2 wickets. Het is jammer dat de kansen niet verzilverd werden zodat Sparta er nog een wedstrijd van had kunnen maken. Het duel met United-DAVO van volgende week moet de eerste twee punten gaan opleveren!

Geen cricket in Voorburg

GEPLAATST OP 29 MEI, 2014

Aanhoudende lichte regen heeft er voor gezorgd dat de uitwedstrijd van Sparta 1 in Voorburg niet heeft plaatsgevonden. Er werd om half 11 besloten dat het grasswicket onbespeelbaar was en dat er op de mat gespeeld zou worden. Na de derde inspectie door de scheidsrechters is in overleg met de aanvoerders besloten dat er niet gecricket ging worden. De KNCB zal binnenkort een nieuwe datum vaststellen.

Scholentoernooi tweetalig onderwijs groot succes!

GEPLAATST OP 20 MEI, 2014

Vanuit netwerk tweetalig onderwijs werd vandaag een cricket challenge op Sparta georganiseerd. Tien scholen met 80 kinderen namen deel. De sportieve en gezellige dag heeft erg geholpen bij de promotie van de club en cricket in Nederland.

Kampong wint in het Schollebos

GEPLAATST OP 18 MEI, 2014

Het eerste elftal ontving gisteren Kampong uit Utrecht in de tweede thuiswedstrijd van 2014. Sparta dat eerst ging batten kwam niet verder dat 78 all-out, McGrath (25 runs) was wederom topscoorder maar kreeg alleen hulp van Snoep (12 runs) in een 31 run samenwerking. Kampong vloog naar het magere totaal voor het verlies van slechts twee wickets en won in de dertiende over.

Pim Das in selectie Dutch Lions U13

GEPLAATST OP 14 MEI, 2014

High Performance manager van de KNCB Roland Lefebvre heeft dinsdag 13 mei de selecties van de Dutch Lions teams voor de zomer van 2014 bekendgemaakt. Op vrijdagavond 13 juni is er een Dutch Lions seizoensopening bijeenkomst op Excelsior ’20. Sparta kan met trots melden dat Spartaan Pim Das een van de dertien spelers is in Dutch Lions U13. De afgelopen winter trainde Pim al in de trial groep mee en met succes. Het team gecoached door international Tom Heggelman zal van 20 t/m 27 juli in Engeland spelen; in Essex (Bradwell on Sea) en in Worcestershire (Bromsgrove). Pim, veel succes!

Bericht van het Bestuur

GEPLAATST OP 12 MEI, 2014

Het Bestuur van Sparta Cricket 1888 wil via deze weg een aantal regels verduidelijken en een aantal mededelingen doen aan haar leden. Klik hier voor het bericht.

Zeilen blijven liggen in Bloemendaal

GEPLAATST OP 11 MEI, 2014

Sparta 1 reisde gisteren tevergeefs af naar de Donkerelaan voor het Hoofdklasse-duel met Bloemendaal. De wedstrijd die om 11 uur zou beginnen werd eerst uitgesteld naar 12 uur en later nog naar half 5 maar werd na overleg tussen de aanvoerders en scheidsrechters om 2 uur afgelast. Het regende constant en er waren geen duidelijke aanwijzingen dat het later wellicht zou opklaren. Ook alle anderen wedstrijden in de Hoofdklasse werden niet aangevangen. De wedstrijden worden op een andere datum ingehaald. UPDATE: word ingehaald op 21 juni.

Jeugdteams dit weekeinde weer in actie!

GEPLAATST OP 7 MEI, 2014

Na de senioren komen dit weekeinde ook de verschillende jeugdteams weer in actie. Sparta werkt samen met onder andere Hermes-DVS om de teams compleet te maken. Er stromen de laatste jaren veel spelers door naar verschillende senioren teams, dit jaar zijn Max Hoornweg en Randeep Deol toegevoegd aan de selectie van Sparta 1. Beide (18 jaar) doorliepen alle jeugdteams van Sparta en speelden vorig seizoen ook in de Rotterdamse selectie onder 19 jaar van de KNCB. In onder 16 (met Hermes-DVS) spelen een aantal spelers die hopen dit jaar in Sparta 2 te debuteren, met all-rounders Fasieh Tanweer, Max Das en Dutch Lion onder 13 Pim Das speelt ook opening-bowler Ivo Hoornweg. Er zullen ook teams spelen onder de naam Sparta, deze zijn afkomstig uit Antwerpen (Antwerp Indian Cricket) en spelen hun “thuiswedstrijden” in het Schollebos. Sparta wenst alle spelers en ouders veel plezier en succes in seizoen 2014!

Sparta hard onderuit in seizoensopener

GEPLAATST OP 3 MEI, 2014

De eerste wedstrijd in de competitie van Sparta 1 is met groot verschil verloren gegaan thuis tegen HBS. Nadat Sparta bowlend HBS in het begin onder druk kon zetten speelde HBS zich hier toch weer goed onderuit en liep het uit naar 248 voor het verlies van 7 wickets. Zuid-Afrikaan Lewis was met 79 runs onverslagen de uitspringende batsman. Alleen T.Hoornweg (2-35) en de zuinige McGrath (1-24) maakten het HBS nog enigzins moeilijk. In de achtervolging liep Sparta vannaf de eerste bal direct achter de feiten aan toen nummer de 1 l.b.w. ging op Lewis. Die zelfde Lewis rolde de rest van Sparta op (m.u.v. San.Sardha 16 en McGrath 25*) met cijfers van 5 wickets voor maar 7 runs. Sparta tijgerde nog naar 68 maar werd compleet overklast door HBS. Volgende week speelt Sparta in en tegen Bloemendaal, er zal meer strijd en overtuiging op de mat en in het veld gelegd moeten worden!!

Hermes-DVS wint bij Sparta

GEPLAATST OP 27 APRIL, 2014

Het was alweer de laatste oefenwedstrijd vandaag tegen Hermes-DVS. De Topklasser kwam met een jong team zonder WK-ster Myburgh. Sparta won de toss en ging batten op het natte veld. Na een goede opening van Sandeep (21) en Shankar (14) viel het midden van de order snel ten prooi aan de tegenstander op 79 voor 5. Het was Snoep (33) die eerst met Khan (18) en later met ali (21) Sparta naar 160 speelde. De achtervolging begon traag en Sparta kon zichzelf in de wedstrijd bowlen door zuinig bowlen en het constant nemen van wickets. Het was Sparta dat door een aantal gemiste vangen hermes-DVS alsnog naar 161 voor 7 liet glippen.

Dosti te gast in het Schollebos

GEPLAATST OP 25 APRIL, 2014

Zaterdag 10 mei speelt Dosti CC uit Amsterdam een “thuiswedstrijd” bij Sparta. De Topklasser beschikt nog niet over haar eigen veld (sportpark Drieburg) dat gedeeld word met voetbalclub DVVA. De tegenstander is Hermes-DVS waar Sparta zelf dit weekeinde tegen oefent. Omdat Sparta zelf een Hoofdklasse-duel speelt in en tegen Bloemendaal is het veld beschikbaar. Om 11:00 uur word de eerste bal gebowled.

AD Rotterdams Dagblad besteed aandacht aan AMT 2014

GEPLAATST OP 24 APRIL, 2014

Na de Ijssel en Lekstreek heeft ook het AD Rotterdams Dagblad aandacht besteed aan het toernooi om de Axel Morild Trophy 2014;lees het hier.

VVV te sterk voor “jong” Sparta in eerste oefenduel

GEPLAATST OP 21 APRIL, 2014

Zondag kwam eersteklasser VVV uit Amstelveen op bezoek. Sparta ging na een gewonnen toss bowlen. Dit pakte in eerste instantie goed uit toen de gasten op 80 voor 8 werden gezet maar VVV kon zich goed herstellen naar 174. Ghaznavi was met 70 runs de belangrijkste factor, Sparta’s Aslam nam 6 voor 35 in zijn 8 overs. Sparta’s achtervolging begon traag met 24 voor 2 na 14 overs maar McGrath en Yaqub brachten Sparta terug in de wedstrijd naar 123 voor 3 na 28 overs. Toen McGrath werd gevangen op 89 werd een relatief eenvoudig einde weer moeilijk en Sparta bleef ook steken op 162 voor 9.

Tom en Martijn met de Flamingo’s naar Birmingham

GEPLAATST OP 16 APRIL, 2014

Tom Hoornweg en Martijn Snoep zijn met Cricket Touring Club de Flamingo’s op tour geweest in het Britse Birmingham. Het elftal met jonge spelers van verschillende Top- en Hoofdklasse clubs onder aanvoering van international Tim Gruijters speelde twee wedstrijden; de eerste ging verloren en de tweede werd gewonnen. De eerste wedstrijd konden beide Spartanen met bal en bat bijdragen. In de tweede gewonnen wedstrijd hadden zowel Tom die goed bowlde en Martijn die de wedstrijd binnen batte een belangrijke inbreng. De heren kwamen in het hostel waar zij verbleven bij de receptie nog een Sparta Rugby schild tegen (Foto).

Jorg Kamerbeek in Weekkrant de Ijssel en Lekstreek

GEPLAATST OP 2 APRIL, 2014

Jorg Kamerbeek; spartaan en secretaris van de stichting heeft een uitgebreid interview gegeven over de club en het aankomende seizoen in Weekkrant de Ijssel en Lekstreek, lees het hier.

Competitie voor de jeugd

GEPLAATST OP 26 MAART, 2014

De KNCB heeft de wedstrijdschema’s van de jeugdcompetities bekend gemaakt. Sparta werkt naast Hermes-DVS nu ook samen met de Antwerp Indian Cricket Club. AICC speelt onder de naam Sparta/AICC in de Nederlandse jeugdcompetities mee. Voor alle teams vangen op 11 mei de competities aan. In de Agenda staat het volledige schema van alle teams.

Geslaagd zaaltoernooi eindigt in de finale

GEPLAATST OP 22 MAART, 2014

Vandaag heeft een zaalteam van Sparta deelgenomen aan het eerste senioren zaaltoernooi van de KNCB. Het team bestaande uit; M.Snoep(a), F.Tanweer(wk), T.Stijger, G.Singh, S.Yaqub en S.Balwantsingh won alle drie de groepswedstrijden. Nadat Zeemacht werd uitgebowled voor 31 werd Olympia uitgebowled voor 62 nadat Sparta er 65 had gemaakt. In de derde groepswedstrijd werd Hercules aan de kant gezet voor 63 runs die na 7 overs door Sparta werden bereikt. De finale werd gespeeld tegen het sterke Den Haag Blue dat de toss won en ging bowlen, Sparta maakte in een ingekorte inning 110 voor 4 na 8 overs. DHB maakte dit met nog 2 ballen te gaan voor het verlies van 3 wickets. In de twee eerste groepswedstrijden creerde Balwantsingh een hattrick bal die beide helaas geen hattrick opleverden. In de laatste groepswedstrijd waren het Snoep en Tanweer met een 50 run samenwerking die Sparta voorbij Hercules speelden. Door de leuke sfeer en de goede prestaties was het toernooi een leuk begin van het seizoen.

Schema invulling bar en jeugdtrainingen

GEPLAATST OP 19 MAART, 2014

Hierbij het schema invulling bar en jeugdtrainingen 2014. Aan een ieder word gevraagd zich vrijwillig in te zetten voor de jeugd en tijdens de senioren trainingen door bar en jeugd diensten te draaien hierbij het schema.

Wedstrijdschema Axel Morild Trophy 2014

GEPLAATST OP 18 MAART, 2014

Zoals al eerder bekend gemaakt is Sparta gastheer van het toernooi om de Axel Morild Trophy 2014. Gedurende ruim een week vinden in het Schollebos over 2 velden de wedstrijden plaats. Hierbij hetwedstrijdschema. Later zal meer bekend worden gemaakt over de verschillende leuke activiteiten rond om de wedstrijden. wordt vervolgd….

FitsEasy! nieuwe partner Sparta Cricket 1888

GEPLAATST OP 14 MAART, 2014

Sparta Cricket heeft een nieuwe weg ingeslagen met het sponsorbeleid. Door meer mogelijkheden te creeren en activiteiten te organiseren hoopt Sparta meer bedrijven aan zich te binden. Wij zijn trots de eerste nieuwe partner te presenteren; FitsEasy!. Lees meer over FitsEasy! en over de sponsor mogelijkheden hier op onze sponsor pagina.

Selectie Sparta 1 start met trainen

POSTED ON MARCH 9TH, 2014

Sparta 1 is vandaag begonnen met de voorbereiding op het aanstaande seizoen. De selectie werd door Jan-Kees Dommershuijsen onderhanden genomen en had naast het nodige veldwerk ook een goede sessie in de kooi. In april begint het echte werk als de oefenwedstrijden beginnen en ook de overzeese versterking arriveert. Het was ook goed om te zien dat ook een aantal enthousiaste veteranen van de zonnige dag gebruik maakten door ook te trainen.

SMT Shipping Twenty20 2014

POSTED ON MARCH 1ST, 2014

De KNCB heeft voor de hoogste twee klassen het bekerschema bekend gemaakt. De teams zijn naar regio in 4 pouls ingedeeld. Sparta (regio Rijnmond) speelt een hele competitie tegen VOC, Hermes-DVS Falcons en Excelsior ’20. De nummers 1 en 2 spelen een kwartfinale tegen de nummers 2 en 1 uit de Haaglanden poul (Quick, HBS-Craeyenhout, VCC en HCC). Sparta opent op vrijdag 6 juni thuis om 18:00 uur tegen Hermes-DVS Falcons. Kijk in de Agenda voor het complete speelschema. In de poul Amsterdam-Utrecht heeft Groen & Wit Amsterdam aangegeven niet deel te nemen aan het bekertoernooi; hier is eersteklasser VVV toegevoegd aan ACC, Kampong en VRA om de poul compleet te maken.

Samenvatting A.L.V. 2014

POSTED ON FEBRUARY 25TH, 2014

Op Maandag 24 februari j.l. is de ALV van Sparta Cricket 1888 gehouden. Er zijn door de vergadering een aantal besluiten genomen en ook een aantal mededelingen gedaan door het bestuur welke in het kort zijn;
Mededelingen 1, Net als op veld 1 krijgt veld 2 een Notts mat. 2, Antwerp I.C.C. brengt 2 jeugd elftallen onder in de jeugdopleiding van Sparta. 3, Sparta meisjes spelen i.s.m. Kampong meisjes. 4, Programma Axel Morild Trophy (binnenkort meer). 5, Tom de Jong scheidsrechter. 6, Samenstelling coaching 2014. Besluiten van de Vergadering 1, Het bestuur voor 2014 is ongewijzigd. 2, Kascommissie 2014/15 Rob Kemming en Aad Spuij. 3, De vergadering verzoekt de penningmeester voor 1 maart a.s. een begroting vast te stellen. 4, De vergadering verleend decharge aan de penningmeester. 5, Contributie word vastgesteld op (Euro); 220 (sr) 125 (stu) en 50 (jr). 6, Contributie achterstanden worden aan een incassobureau overgedragen.

Tom de Jong officieel KNCB scheidsrechter

POSTED ON FEBRUARY 23RD, 2014

Sparta’s Tom de Jong is geslaagd voor het examen Bondsumpire. Sparta en de SRC (Scheidsrechterscommissie) van de KNCB feliciteren de nieuwe collega van harte met deze eerste stap in zijn umpiresloopbaan. Sparta heeft met Ali Mohamed (foto) (nationale B-groep) en Akbal Mohamed (Penningmeester-Sparta) al twee umpires. De wel bekende gestopte scheidsrechter Georg Kamerbeek was jarenlang een vertegenwoordiger voor Sparta en de bond op nationaal en internationaal niveau net als Rob Kemming. Oud-Spartanen Steve Tovey, Chris Pickett en Rashid Nasrullah wonnen eerder al de umpire van het jaar award. De huidig voorzitter van de SRC is ook een Spartaan; Leo de Jong (oud-voorzitter, oud-aanvoerder en erelid).

Zaaltraining voor de jeugd

POSTED ON FEBRUARY 16TH, 2014

Voor de jeugd van Sparta organiseerd de club weer zaaltrainingen ter voorbereiding op het seizoen. De trainingen zijn in gymzaal de Bongerd in Capelle a/d Ijssel in samenwerking met Sportief Capelle. Voor het schema, tijden en trainers kijk op de jeugdpagina op deze site: jeugdopleiding.

Overschrijvingen 2014

POSTED ON FEBRUARY 15TH, 2014

De uiterste datum voor het overschrijven van spelers naar clubs binnen Nederland is verstreken. Dit heeft een aantal veranderingen in de selectie van Sparta Cricket 1888 opgeleverd. Timothy Boers naar VOC (Topklasse), Muhammad Wasim naar Dosti (Topklasse), Karan Pawa en Usman Ishfaq naar PCCR (Eerste Klasse). Sparta wenst de spelers veel succes bij hun nieuwe vereniging.

Even voorstellen: Trent McGrath

POSTED ON FEBRUARY 6TH, 2014

Sparta Cricket 1888 heeft zich voor het seizoen 2014 versterkt met Nieuw-Zeelander Trent McGrath, een linkshandige batsman en bowler. McGrath (25 jaar) scoorde afgelopen seizoen in Nieuw-Zeeland 794 runs met een gemiddelde van 49.62 runs per wedstrijd met een hoogste score van 148 runs. Als bowler nam hij 21 wickets tegen 13.76 runs. Sparta is blij met McGrath die een waardevolle en belangrijke rol moet gaan spelen in de strijd om promotie naar de Topklasse. Verschillende media berichten al over de komst van McGrath: CricketEurope, CricX. Persbericht in het Engels.

Update: Axel Morild Trophy

POSTED ON JANUARY 30TH, 2014

Zoals al eerder bekend is gemaakt is Sparta Cricket 1888 gastheer van het toernooi om de Axel Morild Trophy.
Klik hier voor een update en de stand van zaken.

Jono Boult in Nieuw-Zeeland tegen India

POSTED ON JANUARY 27TH, 2014

Jono Boult is gekozen in het Nieuw-Zeelandse team tegen India op 2 februari a.s., Boult speelde 2 seizoenen voor Sparta (2011 en 2012). De all-round spin bowler scoorde in totaal 1081 runs en nam 54 wickets. Als hij speelt word hij een van de spelers/speelsters die voor Sparta hebben gespeeld en hun land hebben vertegenwoordigd welke zijn; SN Abbas, VL Borrani sr, NE Clarke, PP Keukelaar, SW Lubbers, RF Schoonheim (Nederland), LK Bennett (Nederland dames), Muhammad Wasim, Bazid Khan (Pakistan), BK Kunderan (India), JJ Boult (Nieuw-Zeeland). Sparta wenst Jono veel succes!

Regional Coach and Club Development Conference 2014

POSTED ON JANUARY 24TH, 2014

ICC Europe en de KNCB nodigen alle jeugdleiders, vrijwilligers en coaches uit voor de Regional Coach and Club Development Conference 2014 in Utrecht op 5 en 6 april 2014.
Klik hier voor alle informatie.

Algemene Ledenvergadering 2014

POSTED ON JANUARY 15TH, 2014

Beste Sparta-cricketer bij deze wordt u uitgenodigd voor de Algemene Leden Vergadering van Sparta Cricket 1888.
Plaats: Capelle a/d IJssel (clubhuis Schollebos).
Datum: Maandag 24 februari; aanvang 20.30 uur.
Klik hier voor de agenda.

Leonie Bennett in Nederlands XI

POSTED ON JANUARY 13TH, 2014

Leonie Bennett is met het Nederlands damesteam afgelopen zaterdag begonnen met de voorbereiding van het cricketseizoen 2014. In de aanloop naar het seizoen 2014, waarin de ploeg deelneemt aan de ECB County competitie en in augustus het EK speelt tegen Ierland en Schotland in het Engelse Rugby, staan er zowel technische trainingen als een reeks fitness en Strength & Conditioning sessies op het programma. Leonie speelde eerder al 5 ODI’s en 1 T20I tegen Ierland. Sparta heeft met Leonie een tweede lid in een vertegenwoordigend elftal van de cricket bond; eerder al werd Pim Das geselecteerd voor Nederland Onder 13. Beide Spartanen veel succes!

Competitieschema Sparta 1

POSTED ON JANUARY 7TH, 2014

De KNCB heeft het competitieschema van de SMT Shipping Hoofdklasse 2014 bekend gemaakt. Het bekerschema volgt later. Het complete schema van Sparta 1 staat in de agenda op deze site.

Nieuwjaarsgala Sparta 1888

POSTED ON DECEMBER 23RD, 2013

Op 4 januarie a.s. zal Sparta 1888 (Cricket, Rugby, Golf en Jeu-de-Boule) na de nieuwjaarsreceptie (16:00-18:00) een nieuwjaarsgala geven hier de uitnodiging.

Nieuwjaarsreceptie 2014

POSTED ON DECEMBER 13TH, 2013

Op 4 januarie a.s. zal Sparta Cricket 1888 haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie houden lees hier de uitnodiging.

Pim Das; Dutch Lion!

POSTED ON DECEMBER 9TH, 2013

Sparta jeugdspeler Pim Das is een van de dertien door de KNCB geselecteerde spelers in de Dutch Lions onder 13 jaar. De selectie zal een trainingsprogramma volgen gedurende de winter en in april trial-wedstrijden spelen. Sparta wenst Pim veel succes!!

KNCB Cricket Gala in 2014

POSTED ON NOVEMBER 30TH, 2013

De KNCB organiseert voor het eerst in haar bestaan een landelijk cricketgala. Tijdens het KNCB Cricket Gala 2013 op zaterdag 11 januari 2014 in de Korenbeurs te Schiedam worden de winnaars van verkiezingen in twaalf categorieen bekendgemaakt. Lees hier het persbericht.

Sint en Piet komen naar Sparta!

POSTED ON NOVEMBER 22ND, 2013

Op zaterdag 30 november om 15:30 uur komt Sinterklaas weer naar Sparta. Er worden leuke activiteiten georganiseerd en voor alle kinderen is er ook nog een extra verassing! Voor informatie en het opgeven van (klein-) kinderen kunt u mailen naar arinajacoba@hotmail.com.

Vierlanden toernooi 2014

POSTED ON NOVEMBER 13TH, 2013

Sparta Cricket 1888 is gastheer van het vierlanden toernooi 2014 van SGS lees hier het persbericht.

Livestream Nederlands elftal WK kwalificatie

POSTED ON NOVEMBER 11TH, 2013

Het Nederlands elftal speelt de komende 2 weken een WK kwalificatie toernooi in de V.A.E.. Een aantal wedstrijden zijn live te zien te beginnen met Afghanistan op 15 november. Op www.icc-cricket.com zijn de wedstrijden te volgen en staat het speelschema.

Evaluatie Cricketseizoen 2013 en plannen 2014

POSTED ON NOVEMBER 2ND, 2013

Woensdag 6 november om 20:00 is er een evaluatie gepland van het afgelopen seizoen Sparta 1. De spelers zijn per email uitgenodigd en zijn gevraagd samen verbeterpunten vast te stellen met het oog op volgend seizoen.

Overlijden Jaap de Jong

POSTED ON OCTOBER 28TH, 2013

Op 27 oktober jl. heeft ons het droevige bericht bereikt dat Jaap de Jong onverwacht is overleden. Sparta wenst de familie en vrienden veel sterkte toe bij het verwerken van het verlies. bericht

KNCB competitie nieuws: Quick, HBS-Craeyenhout en Groen & Wit Amsterdam

POSTED ON SEPTEMBER 9TH, 2013

Quick heeft gisteren in de beslissende derde werdstrijd om het kampioenschap van Nederland VRA verslagen. Op eigen veld werd de schaal voor het eerst sinds 1986 weer eens omhoog gehouden. Uit de Hoofdklasse 2013 zijn VOC (gepromoveerd) en PCCR (gedegradeerd) voor 2014 vervangen door HBS-Craeyenhout (degradant Topklasse) en Groen & Wit Amsterdam (promovendus Eerste Klasse). Dit betekent dat met het promoveren van VOC de Hoofdklasse een grass-wicket armer is maar met HBS en Groen & Wit; twee kunstgras velden rijker. Sparta is de enige overgebleven club uit de regio Rijnmond in de Hoofdklasse 2014.

Sparta 2 verliest bekerfinale van ACC 2

POSTED ON SEPTEMBER 9TH, 2013

Sparta 2 heeft gisteren op eigen veld de bekerfinale voor lagere klassen verloren. Sparta dat eerst ging batten werd uitgegooid voor 60 runs. Dit bleek een onverdedigbaar totaal, ACC maakte dit binnen 5 overs en nam de Twilight Twenty20 Trofee mee naar Amsterdam.

Finale T20 lagere klassen

POSTED ON SEPTEMBER 5TH, 2013

Aanstaande zondag 8 september wordt op Sparta om 13:00 uur de finale gespeeld van de Twenty20 voor de lagere klassen. De strijd gaat tussen de twee groepswinnaars van de twee poules: Amsterdamsche C.C. 2 en Sparta Cricket 1888 2. Het ziet er naar uit dat het een mooie en gezellige dag gaat worden. Komt allen in grote getalen Sparta 2 aanmoedigen!

Overlijden Sigurd van Hof

POSTED ON AUGUST 28TH, 2013

Hier het overlijdensbericht van Sigurd van Hof.

VOC kampioen Hoofdklasse 2013

POSTED ON AUGUST 28TH, 2013

VOC heeft zich met een overwinning op VCC verzekerd van de titel. In eigenhuis werd de dominantie dit seizoen tot een kampioenschap gebracht. VOC bleef ongeslagen in het seizoen en won ook de play-offs bovenste vier. Sparta wist in E.ON Twenty20 Cup VOC wel te verslaan. VOC promoveert naar de Topklasse. Sparta feliciteerd VOC met het behaalde kampioenschap!

Wedstrijdselectie Sparta 1 – Kampong

POSTED ON AUGUST 26TH, 2013

Selector Jan-Kees Dommershuijsen heeft met aanvoerder Mohammad Wasim de wedstrijdselectie van Sparta 1 tegen Kampong bekend gemaakt. Klik hier voor de opstelling.

Weekly 2013-17

POSTED ON AUGUST 21TH, 2013

De zeventiende weekly van het seizoen 2013 is online! Klik hier.

Dosti wint E.ON Twenty20 Cup 2013

POSTED ON AUGUST 19TH, 2013

Dosti heeft gisteren op Sportpark Thurlede in Schiedam de finale van mede Amsterdammers ACC gewonnen en de beker in ontvangst genomen. Sparta was in de poul fase al uitgeschakeld. Sparta feliciteerd Dosti met de beker.

Sparta wint bij Kampong

POSTED ON AUGUST 18TH, 2013

Sparta heeft ook de tweede wedstrijd in Fase 2 onderste 4 winnend afgesloten. Wasim won de toss en ging batten. Sparta zette een laag totaal van 138 op het bord. Wasim topscoorde met 55 runs. Kampong werd toch verslagen door goed fielden en vooral bowlen. T.Hoornweg was met 4 wickets de beste bowler, Farrant, Yaqub, Wasim en debutant M.Hoornweg namen de andere wickets. Woensdag in de weekly het complete verslag.

PCCR trekt zich terug uit de Hoofdklasse

POSTED ON JULY 18TH, 2013

PCCR heeft vrijdagavond 17 augustus aan de KNCB bekend gemaakt dat het niet meer zal deelnemen aan de Hoofdklasse Fase 2 onderste 4 2013. Sparta speelt hier ook in en is daarmee direct veilig voor degradatie naar de Eerste Klasse. Het punten verschil tussen PCCR en de andere clubs was al dusdanig groot dat het al moeilijk was voor PCCR om niet te degraderen.

Sparta wint van United-DAVO

POSTED ON AUGUST 4TH, 2013

Sparta heeft de eerste wedstrijd van de nacompetitie gewonnen. Sparta kon met Wasim (74 runs) en Singh (60 runs) een totaal van 213 runs op het bord zetten. United-DAVO werd uitgebowled voor 131 runs Farrant en Yaqub namen 3 wickets. Woensdag in de weekly het complete verslag.

Sparta verliest van United-DAVO

POSTED ON JULY 29TH, 2013

Sparta heeft de laatste wedstrijd van de Hoofdklasse voor de nacompetitie verloren. Concurrent United werd voor 164 runs all-out gebowled. Sparta werd in de jacht voor 128 runs uitgebowled, Snoep was met 48 runs de topscorder. Woensdag in de weekly het complete verslag.

Excelsior ’20 maatje te groot voor “jong” Sparta

POSTED ON JULY 26TH, 2013

Vrijdag avond heeft Sparta de T20 verloren van Excelsior ’20. Met veel jonge spelers kwam Sparta tot 78 runs. Excelsior ’20 passeerde dit lage totaal in de 12e over voor 3 wickets, debutant Deol nam twee wickets. Zondag wacht United-DAVO in een belangrijke competitie wedstrijd.

Sparta boekt winst op PCCR!

POSTED ON JULY 22TH, 2013

Sparta heeft een belangrijke overwinning behaald op PCCR. Sparta batte naar een goed totaal van 246 voor 8 wickets, Wasim 124 runs not out. PCCR werd uitgebowled voor 191 runs door een gefocust Sparta. Keeper Ramzan raakte zwaar geblesseerd aan zijn oog tijdens het keepen, hij werd met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Ondanks veel pijn en weinig zicht, is hij inmiddels weer thuis. Woensdag in de weekly het complete verslag.

Sparta wint van VOC, verliest van Hermes-DVS Falcons

POSTED ON JULY 20TH, 2013

Sparta heeft vrijdag avond de tweede wedstrijd in de E.ON T20 cup gewonnen. VOC kwam op bezoek en werd in een spannende wedstrijd verslagen, Mohammad Wasim was met 80 runs de uitblinker. Op zaterdag ging Sparta bij Hermes-DVS Falcons op bezoek om de derde cup wedstrijd te spelen, deze ging verloren. Woensdag in de weekly de verslagen. Sparta heeft geen kans meer op de volgende ronde, vrijdag komt topklasser Excelsior ’20 op bezoek voor de laaste cup wedstrijd.

Sparta verliest bij Kampong

POSTED ON JULY 14TH, 2013

Sparta heeft de belangrijke wedstrijd bij Kampong verloren. Sparta won de toss en zette een totaal van 182 runs all-out neer. Singh was met 40 runs de beste batsman. Kampong passeerde Sparta’s totaal in de 47e over voor 3 wickets. Woensdag in de weekly het complete verslag.

Hermes-DVS Falcons – Sparta uitgesteld

POSTED ON JULY 12TH, 2013

De bekerwedstrijd Hermes-DVS Falcons – Sparta van vrijdag 12 juli gaat niet door. Sparta heeft de KNCB verzocht het bekerduel uit te stellen naar een later tijstip. De nieuwe datum zal hier later bekend worden gemaakt.UPDATE: WORDT GESPEELD OP 20 JULI 2013, 10:00.

Sparta speelt gelijk tegen Bloemendaal

POSTED ON JULY 7TH, 2013

Sparta heeft gelijk gespeeld tegen Bloemendaal. Bloemendaal dat eerst ging batten werd voor 123 runs uitgebowled, Bailey was met 3 wickets de beste bowler. Sparta kwam na een lange achtervolging op de laatste bal langszij. Door het gelijkspel stijgt Sparta van de 6e naar de 5e plaats in de Hoofdklasse. Woensdag in de weekly het complete verslag.

Faye for KIKA

POSTED ON JULY 1ST, 2013

Een van de stille maar zeer gewaardeerde krachten van Sparta Cricket en Rugby, Faye Dommershuijsen, heeft met een aantal mede spartanen een fantastische prestatie neergezet. Zij hebben de KIKA-run gelopen en zo geld ingezameld voor kinderkanker bestrijding. Faye was al weken tijdens de training aan haar conditie aan het werken en veel spartanen hebben gedoneerd. Faye fantastisch gedaan!

VCC wederom te sterk

POSTED ON JUNE 30TH, 2013

Sparta 1 heeft verloren bij VCC, Sparta’s 131 runs bleken te weinig om te verdedigen. Farrant zijn 37 runs waren een van de hoogtepunten. Sparta met opnieuw goed bowlen maar minder fielden nam nog 5 wickets. VCC passeerde het totaal in de 44e over. Woensdag in de weekly het complete verslag.

Sparta – Excelsior ’20 verplaatst

POSTED ON JUNE 24TH, 2013

De E.ON T20 cup ronde van vrijdag 28 juni is door de KNCB verplaats naar vrijdag 26 juli. Door een druk internationaal schema en de cricketweek in Schiedam zijn weinig spelers en umpires beschikbaar.

Geen winst op VOC

POSTED ON JUNE 23TH, 2013

Sparta 1 is er niet ingeslaagd het ongeslagen VOC te verslaan. Sparta zette 171 runs voor 6 wickets in het boek, Wasim 48 en Farrant 60 runs. De inning werd door regen ingekort naar 34 overs. VOC passeerde Sparta’s totaal in 33e over voor 6 wickets. Woensdag in de weekly het complete verslag.

Sparta 1 verliest bij Rood en Wit

POSTED ON JUNE 17TH, 2013

Sparta is er zondag niet ingeslaagd te winnen bij promotie kandidaat Rood en Wit. Rood en Wit dat de toss won en ging batten zetten een goed totaal van 247 runs op het bord. Sparta kwam in een goede achtervolging op 236, Bailey 75 en Farrant 50 waren de topscorders. Woensdag in de weekly het complete verslag.

Sparta wint bij United-DAVO

POSTED ON JUNE 8TH, 2013

Sparta 1 heeft vandaag goede zaken gedaan in de Hoofdklasse. Sparta heeft bij United-DAVO gewonnen en neemt daarmee afstand van de onderste regionen. United werd uitgebowled voor 133 runs, Snoep was met 5 wickets de beste bowler. Sparta passeerde dit totaal voor 4 wickets, Wasim scoorde een solide half centurie. Woensdag in de weekly het complete verslag.

PCCR in spannende T20 opener te sterk

POSTED ON JUNE 7TH, 2013

Na de Hoofdklasse is ook de T20 cup gestart, Sparta ging op bezoek bij PCCR. PCCR ging batten en zette 147 runs voor 7 wickets op het bord. Hoornweg en Yaqub namen beide 2 wickets. Sparta eindigde op 140 runs voor 7 wickets. N.Balwantsingh 30 en Farrant 38 runs batte sterk maar Sparta kwam net te kort. Woensdag in de weekly het complete verslag.

Sparta wint van PCCR!

POSTED ON JUNE 1ST, 2013

Sparta heeft zijn eerste overwinning in de Hoofdklasse binnen; concurrent PCCR werd met 22 runs verslagen. Sparta zette 191 voor 8 op het bord. PCCR kwam niet verder dan 169 all-out. Matt Farrant was man of the match met zijn 5 wickets en 56 runs. Woensdag in de weekly het complete verslag.

Sparta niet langs Kampong

POSTED ON MAY 25TH, 2013

Sparta verliest met 3 wickets thuis van Kampong. Sparta sloeg een totaal van 138 voor 8 bij elkaar in 50 overs. Kampong passeerde dit totaal in de 46e over voor 7 wickets. Woensdag in de Weekly het complete verslag.

Sparta verliest bij Bloemendaal

POSTED ON MAY 18TH, 2013

Sparta heeft ook zijn vierde competitiewedstrijd niet winnend afgesloten, Bloemendaal werd goed uitgebowled voor 123. Sparta bleef steken op 76. Het verslag woensdag in de weekly.

Training afgelast

POSTED ON MAY 14TH, 2013

De training van Sparta 1 en Sparta 2 van dinsdag 14 mei is afgelast. Aanhoudende regen en een slechte weersverwachting is de reden.

Sparta – VCC, regen, strijd, geen punten

POSTED ON MAY 12TH, 2013

In een met regen gevulde dag heeft Sparta verloren van VCC. Door het weer batte Sparta 32 overs en kwam op 86 voor 4, Voorburg kreeg een D/L totaal van 100 runs na 32 overs, zij passeerde dit voor 5 wickets in de 29e over. Woensdag in de Weekly het verslag.

Sparta verliest van VOC

POSTED ON MAY 9TH, 2013

Sparta heeft de wedstrijd bij VOC verloren. Sparta dat ging batten na een gewonne toss haalde 105 all-out. VOC passeerde dit totaal voor 3 wickets, woensdag in de Weekly het complete verslag.

Sparta verliest openingsduel

POSTED ON MAY 5TH, 2013

Sparta is er niet ingeslaagd de goede voorbereiding door te trekken in de competitie. Rood en Wit’s 258-6 bleek een onmogelijk totaal. Sparta kwam niet verder dan 138 all-out, alleen Wasim met 41 en Bailey met 33 hielden stand. Het verslag maandag in AD Rotterdam-Oost. Woensdag in de weekly het complete verslag en de scorecard.

Leonie Bennett in damesselectie 2013

POSTED ON APRIL 29TH, 2013

Leonie Bennett is geselecteerd voor het Nederlands cricketelftal voor dames. De Spartaanse die dit jaar nauw betrokken is bij de jeugdopleiding van de Capelse cricketclub maar haar competitiewedstrijden voor Kampong speelt is 1 van de 13 geselecteerde. Sparta wenst haar en het Nederlands team veel succes bij het komende WK kwalificatietoernooi en in de ECB County League.

Sparta wint “generale” van Kampong

POSTED ON APRIL 28TH, 2013

Sparta heeft de laatste wedstrijd van de oefencampagne ook winnend afgesloten. Aanvoerder Wasim won de toss en ging batten. Sparta bereikte 208-6 na 50 overs. De topscorers waren Wasim 67, Singh 23, Bailey 45 en Yaqub 22 runs. Kampong kwam tot 206-9 na 50 overs. Vieler topscoorde met 46, Farrant,Boers en Wasim namen ieder 2 wickets. Sparta kijkt na de ongeslagen oefenreeks met vol vertrouwen uit naar de start van de competitie.

Pop-Up Cricket!

POSTED ON APRIL 24TH, 2013

Tijdens de meivakantie, op 9 mei a.s., wordt er in het Euromastpark een PR stunt georganiseerd om cricket onder de aandacht te brengen. RTV Rijnmond komt filmen en iedereen is welkom om mee te komen spelen! Natuurlijk zijn alle ouders (en wie maar wil) welkom om te komen kijken!
Aanwezig zijn jeugdteams (O9/O14) van Excelsior ’20, Hermes-DVS, PCCR, Sparta Cricket en VOC.
Aanvang 14:00, Einde 17:00.

Sparta wint jubileumduel

POSTED ON APRIL 15TH, 2013

Sparta heeft Quick 1888 verslagen met 2 wickets. Eersteklasser Quick 1888 won de toss en koos om te gaan batten. Sparta bowlde Quick uit voor 167 in de 34e over, Tim Boers nam 6 wickets waarvan 3 in een hattrick! Sparta aanvoerder Wasim opende met Singh de innings met een 70 run openingpartnership. Sparta passeerde het totaal uiteindelijk in de 36e over voor 8 wickets. Het mooie weer en de leuke tegenstander maakten het een geslaagde seizoensopening.

KNCB wijzigt programma Sparta 1 en jeugd

POSTED ON APRIL 5TH, 2013

Op donderdag 4 april jl. heeft de KNCB middels een brief aan haar leden het besluit tot competitie wijziging duidelijk gemaakt. Om het jeugd cricket in Nederland meer kans te geven, is besloten, het senioren cricket voor de hoogste drie klassen naar zaterdag te verplaatsen en het jeugd cricket naar zondag. Dit geldt voor de eerste 6 weken van het seizoen. Ook de vaste aanvangstijd van 11:00 uur word 12:00 uur. lees de complete brief hier

Jubileumduel uitgesteld

POSTED ON APRIL 4TH, 2013

De jubileum wedstrijd tegen Quick 1888 tgv het 125 jarig bestaan is uitgesteld. De wedstrijd die zondag 7 april plaats zou vinden op sportcomplex Het Schollebos zal op een later vastgestelde datum worden gespeeld.

125 jarig jubileum!

POSTED ON MARCH 20TH, 2013

Op 2e paasdag, maandag 1 april 2013 bestaat Sparta Cricket 1888 precies 125 jaar. Vorig jaar hebben we op grootse wijze de opening van ons nieuwe complex gevierd, daarom beperken we de festiviteiten voor het 125 jarig bestaan tot een receptie voor alle cricket en oud-cricket leden. Het bestuur nodigt u daarom om 16:00 uur uit in ons clubhuis om te toasten op deze bijzondere mijlpaal. Uiteraard zijn uw partners, familie, kinderen en kleinkinderen van harte welkom!
Het bestuur

Nieuwe Speler/Coach

POSTED ON JANUARY 25TH, 2013

Sparta heeft zich voor het seizoen 2013 verzekerd van de diensten van Matt Farrant. De 23 jarige bowling all-rounder die voor zowel Nieuw-Zeeland onder 19 als Canterbury onder 23 uitkwam zal naast spelen in het eerste elftal zich ook bezig houden met het ontwikkelen van de jeugd.

Sparta 1 behaalt play-offs bovenste vier, Sparta 2 wint ook

GEPLAATST OP 4 AUGUSTUS, 2015

FOTO: SPARTA 1 VIERT FEEST IN DE KLEEDKAMER

Sparta 1 heeft zondag uitstekende zaken gedaan in de Hoofdklasse. Voor het eerst sinds 2011 heeft het elftal de play-offs bovenste vier bereikt! Dit werd gedaan door een overwinning op VCC (4e thuisoverwinning op rij). VCC won de toss en ging bowlen, dit was erg succesvol . Sparta werd goedkoop aan de kant gezet voor 129 runs all-out, Snoep scoorde 32. Aan slag deed VCC het minder goed, dit kwam door uitstekend bowlen van de thuis ploeg. Thomas nam de eerste ”5 wicket haul” voor Sparta 1 dit seizoen (5-22-10). Opening bowler Snoep nam 3 wickets, Yaqub, McGrath en Keukelaar bowlden op hun beurt erg zuinig. In de play-offs speelt het eerste tegen VVV, HCC en Bloemendaal. HCC is zondag door een overwinning op VVV kampioen geworden en gepromoveerd naar de Topklasse 2016. Sparta 2 won van PSV in Eindhoven. Eerst battend werden de “Lampie’s” voor 104 uitgebowled. Maar liefst 3 bowlers namen 3 wickets; Dost, Pradeep en Shahzad. Sparta maakte korte metten met de Brabanders en won met 8 wickets achter de hand. Uitblinker was opener Asif met 64 runs not out. Het elftal is op 2 punten achter koploper Concordia nog steeds in de race voor het kampioenschap.

Uitslagen; 1, 2 & 3 winnen! Vets verliezen

GEPLAATST OP 1 JULI, 2015

FOTO: TRENT MCGRATH IN ACTIE TEGEN BLOEMENDAAL 1

Sparta 1 boekte afgelopen zondag thuisoverwinning nummer 3 op rij. Het bezoekende Bloemendaal moest na een verloren toss eerst bowlen, dit pakte aanvankelijk goed uit toen Sparta 50 voor 5 stond. McGrath en Thomas brachten Sparta echter naar 111 voor 6. Toen Thomas (23) uitging kwam Snoep die met McGrath Sparta naar 222 speelde, McGrath scoorde een onverslagen 111 en Snoep bleef op 27. Na een 90 vorig jaar en een 95 dit jaar is dit de eerste 100 in het Sparta-shirt voor McGrath. Bloemendaal werd vanaf bal 1 onder druk gezet door goed bowlen van Yaqub (0-17) en Keukelaar (3-25). De beste bowler was spinner Thomas (4-26) die de sleutel wickets nam. Ook McGrath (1-21) kon na zijn 100 nog een wicket nemen net als Snoep (2-28). Sparta 1 is nu naar de vierde plaats geklommen, de hoogste klassering na 12 wedstrijden sinds 2011.Sparta 2 kon op bezoek bij Quick 1888 2 de punten mee terug nemen. Er werd eerst gebat en een totaal van 208 runs neergezet, Asif Khan (62) en Dost (54) batte uitstekend. Quick 1888 kwam niet verder dan 121 runs, Ali (3-11) en P.Kumar (3-13) namen de meeste wickets. Sparta 3 won ook wedstrijd nummer 6 op rij! Het kampioenschap is zeker als de ploeg volgende week ook wint van Hermes-DVS 3. Deze week werd gewonnen bij Excelsior ’20 3. Eerst battend werden 228 runs gemaakt, Karan Pawa was met 91 not out man of the match! Excelsior ’20 werd voor 205 aan de kant gezet, M.Khan nam 4 voor 27 als openingbowler. De Veteranen verloren thuis van Rood en Wit. De bezoekers batte eerst en maakten 299 runs! Leo Hartog nam 4 voor 52. Sparta scoorde 210 runs, Jeggels (71) en Moenna (40) batte het best.

Uitslagen; 1 verliest en wint, Wasim 111. Sparta 2 afgelast, 3 en Vets winnen

GEPLAATST OP 23 JUNI, 2015

FOTO: WASIM OP WEG NAAR 111 TEGEN GROEN EN WIT AMSTERDAM

Sparta 1 won zondag bij Groen en Wit Amsterdam. In de tot 37 overs gereduceerde wedstrijd werd eerst gebat en 168 op het bord gezet. De grote man was Wasim met al weer zijn 8e centurie voor Sparta sinds zijn komst in 2008, hij scoorde 111 runs. De achtervolging kwam nooit echt op gang door de val van wickets, openers Snoep (4-26) en Yaqub (2-36) werden sterk opgevolgd door Keukelaar (3-24). Sparta bowlden Groen en Wit uit voor 122 runs. Snoep zijn 4 wickets brachten zijn totaal op 23, het meeste in de Hoofdklasse. Zaterdag ging Sparta 1 op bezoek bij VVV in Amsterdam-West. Eerst battend werden 165 runs op het bord gezet, Wasim was met 41 runs het beste bat, ook Gagan Singh speelde goed voor zijn 39 runs. Sparta kon het totaal niet verdedigen ondanks openers Yaqub (2-27) en Snoep (2-38) en de zuinige Tom Hoornweg (5 overs, 8-1). VVV passeerde het totaal in de 42e over. Het weekend begon vrijdag in Schiedam met de eerste Twenty20 van dit seizoen bij Topklasser Hermes-DVS. Sparta eerst battend maakte 103 runs, debutant Tufail topscoorde met 33 not out. In een spannende wedstrijd passeerde Hermes-DVS dit totaal in de 19e over. Sandeep Sardha (3-22) bowlde het best. Sparta 2kwam niet in actie door afgelasting bij Concordia. Sparta 3 won thuis van HMS 2. Nog geen cijfers bekend. Als tweede battend werd door Bhatti en Van der Burg met een 150 run samenwerking het doel gepasseerd. Sparta 3 ongeslagen! De Veteranen wonnen thuis van SGS! Eerst battend werden 212 runs gemaakt, Jeggels (68*), Akram Sardha (43), Pienaar (33) en Spuy (31) hadden de meeste runs. SGS kwam tot 184 runs, Jeggels bowlde 2 wickets.

Uitslagen; “Wij zijn de echte rood-witte”, 2 verliest, 3 en vets; vrij

GEPLAATST OP 16 JUNI, 2015

FOTO: SPARTA 1 WON IN EEN BEWOLKT MAAR WARM HAARLEM

Sparta 1 kon dit weekeinde haar derde overwining van het seizoen bijschrijven en stijgen naar de vijfde plaats in de Hoofdklasse. Op bezoek bij “die andere rood-witte” in Haarlem werd eerst gebowled. Snoep (4-31) en Keukelaar (2-41) openden de bowling. Sparta had Rood en Wit op 158 voor 8 wel in de tang maar liet de score toch oplopen tot 207 runs. De voor zijn derde periode teruggekeerde Muhammad Wasim drukte direct zijn stempel. Wasim zijn 75 runs in een goed partnership met McGrath (73*) brachten Sparta op de juiste weg. McGrath verloor Thomas (16) en Snoep (16) maar bleef uitstekend op de been. Yaqub (4*) kon uiteindelijk met goed runnen McGrath ondersteunen en met een vier van McGrath in over 49 werd de wedstrijd gewonnen! Na eerder aan het kortste eind te hebben getrokken in spannende wedstrijden zat Sparta dit keer aan de goede kant van de score. Sparta 2 begon het weekeinde prima door thuis VCC 2 te verslaan op vrijdag avond in T20-beker. VCC werd voor 96 all-out gebowled, Sparta maakte het tegen verlies van 0 wickets. Jeggels en Van der Burg brachten de punten binnen. Zondag daar in tegen werd verloren van HMS. HMS 1 batte eerst in het Schollebos en kwam op 172 runs. Shankar Balwantsingh was de beste bowler met 4 wickets. In de achtervolging kwam Sparta niet verder dan 156, hoogtepunt was Rattu die 44 runs scoorde. Volgende week de draad weer oppakken! De andere teams waren vrij.

Uitslagen; 1 en 2 blameren zich, 3 blijft winnen

GEPLAATST OP 4 JUNI, 2015

FOTO: DRIE BROERS HOORNWEG; TOM, IVO EN MAX IN SPARTA 1

Sparta 1 ging zaterdag op bezoek bij VCC in Voorburg. De nummer laatst van de Hoofdklasse had nog geen wedstrijd gewonnen, tot Sparta op bezoek kwam helaas. VCC aanvoerder Tim de Leede ging batten na een gewonnen toss. VCC zette een score van 263 runs op het bord, leg-spinner Balwantsingh vierde zijn terugkeer met 2 wickets. Sparta kwam niet verder dan 126 all-out, Thomas maakte 44. Het bowlen, batten en fielden was onder de maat! Sparta 2 was tot afgelopen zondag ongeslagen koploper in de 2e klasse A, ze zijn nog wel koploper maar niet meer ongeslagen. De cricket afdeling van de Philips Sport Vereniging (PSV) kwam op bezoek en verpulverde Sparta. Eerst battend werd ons tweede voor 61 aan de kant gezet, alleen Sawan Sardha haalde dubbele cijfers (10). Een ene Khan nam 7 wickets! De lampies tikten de wedstrijd voor 0 wickets binnen. Sparta 3 is/was het lichtpunt van dit weekend voor onze club. Zij wisten hun vierde achtereenvolgende wedstrijd te winnen en zijn ongeslagen. Uit bij het derde van Hermes-DVS werd eerst gebat en er werden 208 runs gemaakt, keeper Bajwa was met weer 50 de uitblinker. Hermes-DVS 3 werd uitgebowled voor 99, Zain Hussain nam de meeste wickets namelijk 2.

Uitslagen; 1, verliest en wint, 2 en 3 ongeslagen aan kop, veteranen verliezen in Haarlem

GEPLAATST OP 27 MEI, 2015

FOTO: KAMPONG 1 SLAGMAN SHARMA KIEST DE VERKEERDE BAL OM TE LATEN GAAN EN WORD UITGEBOWLED DOOR SNOEP

Sparta 1 ging zaterdag op bezoek bij Bloemendaal. Bloemendaal batte eerst en zette een score van 350 runs neer! Guptill-Bunce maakte 159 not out. Sparta kwam niet verder dan 154 all-out. Maandag werd echter de tweede thuiszege oprij geboekt. De mannen van 1 wonnen met 6 wickets van Kampong. Kampong met ex-sparta speler Karel Vieler (35 runs) batte eerst en werd voor 111 runs aan de kant gezet, Snoep (4-13) en McGrath (4-22) richte de meeste schade aan. Sparta passeerde het magere totaal in 29e over, Sandeep Sardha was met 39 runs de beste slagman. Op naar VCC! Sparta 2 kon opnieuw indruk maken met een uitstekende overwinning, het 2e van het Rotterdamse GCCF werd met 17 runs verslagen. Sparta batte eerst naar een solide 213 runs in 40 overs toe. Dost (60), Jeggels (49) en Khan (42) maakte de meeste runs. GCCF 2 werd voor 196 runs all-out gebowled, Dost (4-36) was de beste bowler. Ga zo door! Sparta 3 deed ook goede zaken en versloeg het derde van Excelsior ’20. Eerst battend kwam Sparta op 219, Awais zijn 46 not out als nummer 10 waren erg belangrijk. De Schiedammers werden voor 153 aan de kant gezet, Zain was met 3 wickets de beste bowler, met zijn 35 runs erbij zeker een MOM performance! De Vets kregen bij Rood en Wit 225 runs tegen, Singh had 3 wickets Jeggels 2. In de achtervolging bleven de Vets op 176 hangen, Jeggels met 42 en Dommershuijsen met 34 maakte de meeste runs. Sparta 2 en 3 ongeslagen bovenaan!

Uitslagen; 1, verliest en wint, 2 en 3 winnen opnieuw. Jeggy terug met 97 not out, Trent 95 en 61

GEPLAATST OP 19 MEI, 2015

FOTO: MAX HOORNWEG BOWLEND IN SPARTA 1 TEGEN GROEN EN WIT AMSTERDAM 1

Sparta 1 ontving op donderdag het eerste elftal van Rood en Wit. Sparta batte na een gewonnen toss de 50 overs opnieuw keurig uit. Na een slechte start waren het McGrath (95) en Thomas (87) die Sparta naar 232 speelde. Het bowlen was minder vooral in de opening werden veel extra’s weggegeven. Bashir van Rood en Wit haalde 91 runs toen hij LBW ging door Snoep, zijn drie wickets konden niet voorkomen dat Rood en Wit met Spartaan Farhaad Sardha (17*) de wedstrijd binnen haalde. Op zaterdag was Sparta 1 wel aan de goede kant van de score. Groen en Wit 1 kwam naar de Bermweg en stuurde Sparta aan bat. Na een vroege lunch werden 35 overs afgesproken. Sparta haalde 179 runs, McGrath (61) en Singh (35) hadden een prima samenwerking. Sparta kon Groen en Wit niet uit bowlen maar wel begrenzen tot 154 voor 9. Snoep (3-23) en Sandeep 2 run-outs hadden de meeste wickets. Max Hoornweg bowlde zijn eerste Hoofdklasse wicket voor Sparta 1! Mooie overwinning voor Sparta! Sparta 2 ging zondag op bezoek bij het derde van PCCR in Rotterdam-Charlois. Eerst bowlend werden 189 runs geincasseerd. Sawan, P.Kumar 2 en Dost namen 4 wickets. De achtervolging verliep erg stabiel Rattu en J.Kumar openden. Na dat Kakkar dubieus run-out werd gegeven, kwamen Jeggels en Dost op stoom. Sparta 2 passeerde het totaal in 28e over zonder problemen, Riaan maakte 97 not out en Dost 28 not out. Sparta 3speelde bij HMS 2 en won, E-Cricket ligt eruit dus geen feiten. Zain heeft weer goed gebat net als Amir. Later meer. Wat een geweldige start voor 2 en 3 dit jaar!

Uitslagen; 1 verliest opnieuw, 2 en 3 winnen. Dost 101* in debuutwedstrijd

GEPLAATST OP 12 MEI, 2015

FOTO: DOST MOHAMMAD AAN SLAG IN SPARTA 2 TEGEN QUICK 1888 2

Sparta 1 batte na een gewonnen toss de 50 overs uit. Het totaal van 179 voor het verlies van 7 werd bereikt. Uitblinkers waren Snoep (63) die zijn eerste Hoofdklasse 50 kon bijschrijven en Thomas met 41 runs. De ploeg had graag de beoogde 200 runs bereikt, 179 bleek later ook te weinig te zijn voor de overwinning. VVV dat nog wel op 102 haar zevende wicket verloor kon toch door Akhtar (71 not out) en Iqbal (33) naar 180 kruipen in de 47e over. Snoep (3-43) en Tom Hoornweg (2-21) waren de beste bowlers, Snoep had ook een hattrick bal welke geen hattrick opleverde. Helaas, het was allemaal niet genoeg! Sparta 2 won haar eerste wedstrijd glansrijk. Eerst battend maakte Sparta 229 runs na 40 overs, debutant Dost maakte een sublieme 101 not out! Martijn Das kon met 37 not out hem goed ondersteunen in een mooie samenwerking. Quick 1888 2 werd daarna uitgebowled voor 54 runs! Maiakhill nam 3 wickets, Max Hoornweg en Sawan Sardha ieder 2. Mooie start voor nieuwe aanvoerder Jaswinder Kumar.Sparta 3 wist net als 2 haar wedstrijd glansrijk tot een mooi einde te brengen. De ploeg bowlde eerst, PCCR 4 werd voor 171 runs aan de kant gezet. S.Khan en Amir namen beide 3 wickets! De achtervolging verliep vlekkeloos en Sparta bereikte 173 voor het verlies van maar 1 wicket. Openers Ashan Bajwa (50 not out) en Tufail (71) legde een uitstekende basis neer. Zain Hussain scoorde een onverslagen 34 om Sparta binnen te brengen. Well played Sparta 3!!

Uitslagen oefenwedstrijden Sparta 1, 3

GEPLAATST OP 21 APRIL, 2015

Sparta 1 speelde uit bij Ajax in Oegstgeest. Na een verloren toss werd gebowled, Sparta bowlde Ajax uit voor 244 na 38 overs. Slagman Lamba scoorde een ongeslagen 109, Sparta’s Ali nam 3 wickets tegen 38 runs. Sparta kwam tot 216 tegen het verlies van 9 wickets na 40 overs, Gagan Singh was Sparta’s beste en maakte 59 runs. Ajax bowler Gigani nam 3 wickets tegen 37 runs. Sparta 3deed het beter, het versloeg het derde elftal van het Rotterdamse Punjab. Sparta batte in 20 overs naar 103 tegen het verlies van 6 wickets. Zain Hussain was met 49 runs de topper. Punjab 3 kwam niet verder dan 100 all-out, Bhatti met 3 en met Shahzad 2 wickets waren de slopers in de toporder van Punjab.

ACC maatje te groot voor Sparta in eerste oefenduel 2015

GEPLAATST OP 7 APRIL, 2015

Gisteren op tweede paasdag is de oefenreeks van het eerste begonnen bij de Amsterdamse Topklasser ACC. Na een verloren toss werd gebowled op een vochtig veld dat snel droog was en het weer was prima. ACC openers Van Meekeren (56) en Rehmat Zulfiqar (101 retired) waren heel duur de eerste 20 overs met een 130 run partnership. Nadat Sandeep (keeper) op Snoep (2-40) Van Meekeren uitving en Rehmat retired ging kon Sparta ACC nog niet bedwingen toen twee andere Zulfiqar broers 62 en 32 maakte. Ali en Jaswinder namen beide een wicket en ACC eindigde op 263 na 40 overs. Sparta werd vanaf bal 1 door Zulfiqar (welke? waren er 4) en Van Meekeren op 12 voor 3 gezet en was nagenoeg kansloos in de achtervolging. Vier Sparta batsmen maakten dubbele cijfers; Dost 23, Snoep 22, Jaswinder 18 en Sandeep 13. Sparta kwam tot 108 all-out.