BLOG COVID-19 UPDATE 19/3/20: geen promotie/degradatie, sportpark gesloten.

Het bestuur van Sparta Cricket informeert haar leden per onderstaand blog over de gevolgen van het COVID-19 corona virus voor de vereniging en de ontwikkelingen in het Nederlandse cricket.

19/3/2020: KNCB: Een aantal clubs heeft zorgen geuit over het invliegen (in het geval dat al toegestaan is) van overseas spelers en coaches. De KNCB deelt deze zorgen aangezien het grote financiële gevolgen kan hebben wanneer er geen, of slechts een ingekorte, competitie gespeeld kan worden. Om die reden is besloten voor seizoen 2020 in geen enkele klasse een promotie-/degradatieregeling te hanteren. Clubs kunnen zelf beslissen al dan niet contractspelers in te zetten, zonder dat het gevolgen heeft voor seizoen 2021. Mocht het seizoen worden ingekort, dan zal de insteek van de KNCB zijn om zoveel mogelijk teams zoveel mogelijk cricket te laten spelen. Momenteel wordt gewerkt aan verschillende scenario’s. De kans is groot dat het seizoen 2020 er voor iedereen anders uit komt te zien. De KNCB rekent op ieders begrip en heeft er vertrouwen in dat de clubs de schouders eronder zullen zetten om er een zo sportief en mooi mogelijk seizoen van te maken.

Sportief Capelle: Ook wij volgen uiteraard de ontwikkelingen rond het Corona-virus op de voet. Op 15 maart jl. heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. In navolging van deze maatregelen en in overleg met de gemeente Capelle aan den IJssel is besloten om per direct alle sportaccommodaties te sluiten. In ieder geval tot en met 6 april. Dat betekent dat u geen toegang meer heeft tot de accommodaties die u gebruikt, dit geld voor de gymzalen, sportzalen en sporthallen. Ook niet met kleine groepen of in een 1 op 1 situatie.

12/3/2020: De berichten omtrent de maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus volgen elkaar in snel tempo op. Gisteren is gecommuniceerd dat de KNCB alle activiteiten tot en met komend weekend heeft afgelast. Gezien de aangescherpte maatregelen van het kabinet zal de KNCB dit besluit verlengen tot en met 31 maart. Tot die tijd worden alle activiteiten en bijeenkomsten van de KNCB gecanceld. 

Dit betekent dat, naast alle nationale trainingen en indoorwedstrijden in maart, tevens de verenigingsbijeenkomsten die gepland stonden op 18 maart (regio Oost) en 25 maart (regio Zuid) niet door zullen gaan. 

De KNCB houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zal de genomen maatregelen aanpassen en verlengen wanneer daar aanleiding toe is. Zie de websites van het RIVMen het NOC*NSF voor de meest actuele informatie en adviezen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.